Адміністратору київського «Динамо» і національної збірної України Віктору Кашпуру – 70!

Адміністратору київського «Динамо» і національної збірної України Віктору Кашпуру – 70!

Кожного дня він має виконувати сотні завдань, про багато з яких і не підозрюють прихильники футболу. Свої обов’язки Віктор Кашпур виконує чудово. Але заслуг він не визнає, відповідаючи на похвалу скромною посмішкою.

Віктор Кашпур народився в 1942 році в Києві, на Деміївці. Навчався в 39-й школі разом з Валерієм Лобановським, який був на три роки старший за нього. Хто б міг подумати, що через півстоліття вони разом повертатимуть «Динамо» до еліти європейського футболу. Лобановський на посаді тренера, Кашпур – адміністратора команди.

На відміну від Валерія Васильовича, Віктор Максимович не одразу прийшов у футбол. Після закінчення школи була служба в армії, потім робота на Київському заводі медтехніки. Можливо десь у виробничих цехах і загубились би організаторські таланти Віктора Кашпура, якби в 1991 році він не отримав запрошення вір Олександра Чубарова перейти на посаду адміністратора в очолювану ним жіночу команду «Динамо».

Вже через два роки тодішній тренер «Динамо» Йожеф Сабо перевів Віктора Кашпура в першу чоловічу команду на аналогічну посаду адміністратора, на якій він успішно працює і до сьогодні.

«Не потрібно думати, що ти все вмієш, - каже про особливості своєї роботи Віктор Кашпур. – Я маю зробити так, щоб гравці та тренери думали лише про футбол. Зустріти і розмістити арбітрів, замовити готель, літак, автотранспорт, візи…Кожного ранку я складаю список справ і поки не виконаю останню, мій робочий день не закінчується. І не біда, що робота адміністратора невдячна і непомітна. Коли «Динамо» перемагає – це найкраща нагорода за мою роботу».

 * * *

Шановний Віктор Максимович!

В День Вашого 70-річчя від всіх динамівців і від нас особисто прийміть найщиріші вітання і найкращі побажання Вам і Вашій родині!

Дозвольте висловити Вам глибоку повагу і вдячність за те, що протягом багатьох років Ви вірно служите нашій загальній справі – українському футболу, а саме київському «Динамо». Ваш професіоналізм і відношення до справи є прикладом для наслідування.

Ваш життєвий шлях, який накреслила доля, дуже непростий. Його здатна пройти до кінця з гідністю лише людина, сильна духом. Така, як ви.

Нехай доля допомагає Вам і всі справи вдаються! Нехай кожен день приносить Вам очікувані результати, відкриває нові перспективи і дарує прості життєві радощі! Нехай Ваша праця завжди буде плідною, а життя – світлим і радісним!

Міцного здоров’я Вам, гармонії та добробуту в родині! Успіхів та удачі в усіх починаннях, безмежного оптимізму!

З повагою,

президент ФК «Динамо» (Київ) Ігор СУРКІС  

головний тренер Юрій СЬОМІН

капітан команди Олександр ШОВКОВСЬКИЙ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер