Адмір МЕХМЕДІ: «Приєднався до «Фрайбурга» з власної ініціативи»

Адмір МЕХМЕДІ: «Приєднався до «Фрайбурга» з власної ініціативи»

- Перехід до «Фрайбурга» був моєю ініціативою, оскільки я хочу отримувати більше ігрової практики, щоб бути в полі зору тренера збірної Швейцарії. Я пішов до президента Ігоря Суркіса, щоб обговорити мою ситуацію. Клуб придбав нових футболістів, і стало зрозуміло, що в мене може не бути достатньої ігрової практики. А цей рік для мене дуже важливий, оскільки я хочу грати на чемпіонаті світу в Бразилії у складі збірної Швейцарії. Якщо я залишуся в «Динамо» й буду сидіти на лавці запасних, це не дуже добре позначиться на моїй кар'єрі в національній команді. Тому я хочу піти в оренду на один рік, щоб бути впевненим, що шанси грати в мене будуть набагато вищі. «Фрайбург» дасть мені таку можливість. Я радий, що клуби змогли домовитися про мою оренду. Я провів у Києві півтора року, й це був відмінний час. Після чемпіонату світу та завершення оренди не виключено, що я знову повернуся до «Динамо», отримавши досвід виступів у хорошому клубі, сильному чемпіонаті, який входить до п'ятірки топ-ліг Європи.

- Як президент «Динамо» сприйняв ваше прохання про оренду? Чи відразу погодився?

- Гадаю, як і будь-який президент клубу, він засмутився, що з його команди пішов футболіст. Адже це не «Динамо» не хотіло мене залишати, а я сам виявив бажання піти. Я знаю мову, тому мені не знадобиться час на адаптацію в новій країні, тож, вважаю, це дуже хороший варіант для мене.

- Під час контрольних матчів, здавалося, у вас було достатньо ігрового часу. Чому ви вирішили, що будете мало грати протягом сезону?

- Це очевидно, саме тому я й вирішив піти. Я відчуваю, що шанси грати тут, у «Динамо», стали набагато менші після того, як клуб придбав нових футболістів на мою позицію. А я маю бути впевненим, що зіграю хоча б 30 матчів, в яких зможу проявити свої найкращі якості. Я справді багато грав під час передсезонної підготовки, тренер давав мені можливість брати участь у кожному матчі й, звичайно ж, не казав: «Адміре, ти мені не потрібний, я посаджу тебе на лавку або відправлю до другої команди, як вчинив із деякими футболістами». Повторюся, піти в оренду було моєю особистою ініціативою.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер