Адмір Мехмеді: «Загорівся ідеєю виступати в «Динамо»

Адмір Мехмеді: «Загорівся ідеєю виступати в «Динамо»

Адмір Мехмеді став першим новачком «Динамо» під час зимового трансферного вікна сезону 2011/12. Європейським шанувальникам футболу 20-річний швейцарець запам’ятався за виступами у фінальному турнірі молодіжного Євро-2011, в якому його збірна посіла почесне друге місце, а нападник відзначився трьома забитими м’ячами. Згідно з традицією, після підписання контракту своє перше інтерв’ю новоспечений динамівець дав кореспонденту клубного Інформвідділу.

- Адміре, прийми наші вітання! Наскільки складно було прийняти рішення продовжити кар’єру в Україні?

- У принципі, часу на роздуми практично не брав. Тільки-но дізнався про зацікавленість збоку «Динамо», дав позитивну відповідь. Буквально, за день-два. Ще зовсім нещодавно не хотів залишати «Цюрих», але потім загорівся ідеєю виступати в «Динамо», відкрити для себе новий чемпіонат. Певний час забрало узгодження трансферних питань між моїм агентом та клубами. Коли всі нюанси було ухвалено, я із задоволенням поставив підпис під контрактом.

- Яким був ваш головний аргумент: можливість грати у футболці «Динамо», спробувати свої сили в чемпіонаті України, Лізі чемпіонів?


- Перш за все, цікавив клуб, в якому я продовжу кар’єру, його амбіції. У мене були ще три варіанти продовження кар’єри, у клубах Німеччини та Італії. Але в підсумку зупинився на «Динамо», клубі відомому, із великим ім’ям. Важливу роль зіграла зацікавленість у мені збоку головного тренера Юрія Сьоміна. Зараз я відчуваю почуття впевненості в собі та своєму майбутньому. Для гравця, який починає кар’єру в новому клубі, це дуже важливо.

- А можливість зіграти в атаці в парі з давнім знайомим Брауном Ідейє?

- Безумовно, я знав, що Браун виступає в «Динамо». Радий його успіхам, забитим м’ячам. Але відводити цьому факту визначальну роль я би не став. Мені просто приємно, що зможу зіграти разом із ним. Так само як і з Шевченком, якого я дуже поважаю.

- Не збентежив факт, що у двох поспіль єврокубкових сезонах «Динамо» не змогло пробитися до Ліги чемпіонів?


- Навряд чи когось це може порадувати. Але футболіст має дивитися лише вперед. У «Динамо» відмінна інфраструктура, я зміг особисто з нею ознайомитися. Такі база та стадіон є лише в найкращих клубів Європи. Знаю, що посівши перше місце в чемпіонаті України, «Динамо» потрапить до Ліги чемпіонів. Це наше головне завдання, це відмінна мотивація добре попрацювати на зимових зборах.

- Вам більше імпонує грати на вістрі атаки, чи другим нападником?

- Якщо питати мою думку, то більше подобається бути трохи відтягнутим нападником. Але рішення про мою позицію на полі приймає лише тренер.

- У пресі пишуть, ви поліглот. Якими мовами володієте?

- Потроху розмовляю на різних мовах. Німецькою, французькою, італійською, англійською та албанською.

- Українська чи російська входить до ваших планів?

- Безумовно. Для комунікації з тренером, партнерами по команді, з уболівальниками мені обов’язково потрібно знати вашу мову. Ставлю перед собою таке завдання.

- Ваша родина переїде до Києва?


- У мене своєї сім’ї ще немає. Сподіваюся, до Києва будуть приїжджати батько та мама, чи мій агент. Дуже б хотілося не почувати себе самотнім у новому місті.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер