»Аякс» – «Динамо» – 2:1. Путівка до Ліги Європи

»Аякс» – «Динамо» – 2:1. Путівка до Ліги Європи

У Голландії перед «Динамо» стояло непросте завдання. Для виходу до групового турніру Ліги чемпіонів необхідно було перемагати «Аякс», чи грати в результативну нічию. На жаль, поставлене завдання команда Валерія Газзаева виконати не спромоглася. Незважаючи на цікаву атакуючу гру на початку зустрічі, динамівці наприкінці першого тайму пропустили разючу атаку суперника, а в другій половині зустрічі дозволили господарям подвоїти рахунок. М’яч, проведений Шевченком із пенальті, став слабкою розрадою для киян на тріумфуючій «Амстердам Арені». «Аякс» продовжить виступи в Лізі чемпіонів, а «Динамо» задовольниться участю в Лізі Європи.

Перший тайм у звітній зустрічі став, мабуть, найкращим у виконанні «Динамо» в нинішньому сезоні. Команда створила п’ять блискучих моментів для взяття воріт, але кожного разу підводила чи влучність, чи суперника рятувала блискуча гра воротаря Стекеленбурга. Голкіпер «Аякса» до перерви був, поза сумнівом, найкращим у своїй команді. Серію гострих моментів розпочав Єременко, потім Гусєв головою пробив вище воріт, Шевченко ледь не вийшов віч-на-віч. Найнебезпечнішими у динамівців були удари все того ж Гусєва та Ярмоленка. В обох випадках блискуча гра Стекеленбурга рятувала «Аякс» від вірного гола. Його колега, Максим Коваль, теж добре зіграв у кількох епізодах. Але за кілька хвилин до свистка на перерву голландці розіграли штрафний, м’яч рикошетом відлетів на кут воротарського майданчика, де динамівського воротаря випередив реактивний Суарес і з гострого кута спрямував м’яч практично в порожні ворота. Забитий м’яч ніяк не відповідав перебігу гри, тон у якій задавали гості.

Після перерви підопічні Газзаєва мали ще більшими силами йти вперед, але цього не сталося. Можливо, позначилася втома після серії напружених ігор. Проте це не може бути виправданням – сезон лише розпочався, попереду на команду чекає тримісячний турнірний марафон з іграми двічі на тиждень. Не особливо рвалися вперед і голландці, яких цілком влаштовувала перемога з мінімальним рахунком. Ще більше ускладнили собі завдання гості на 75-й хвилині. Футболісти «Аякса» розіграли просто-таки хрестоматійну комбінацію, спокійно перепасовуючись вивівши Ель Хамдауї на ударну позицію. Враховуючи, що до порожніх воріт залишалося шість метрів, нападник спокійно подвоїв рахунок.

Лише поступаючись в рахунку двома м’ячами, динамівці активізувалися в атаці. Вдало увійшов до гри Нінкович. Кілька разів серб віддавав точні передачі, а за шість хвилин до закінчення основного часу матчу змусив на собі порушити правила Вертонгена. Шевченко без проблем скоротив відставання в рахунку. Але до більшого капітан привести свою команду в цьому матчі не спромігся.

Вдвічі прикро, що «Динамо» пропустило до Ліги чемпіонів «Аякс», нічим не поступившись супернику в жодному з матчів. У зустрічах двох приблизно рівних команд вдача посміхнулася наполегливішим і вдалішим. Як у воду дивився Валерій Газзаєв, відзначивши перед матчем, що все вирішить «виконавська майстерність гравців». У складі голландців виявилися Стекеленбург та Суарес, а в «Динамо» лідери найкращих якостей не продемонстрували.

Що ж, за п’ять років «Динамо» знову залишається за бортом найпрестижнішого турніру Старого Світу. Тепер на команду чекає дебют в Лізі Європи...

АЯКС – ДИНАМО – 2:1 (1:0)

«Аякс»:
1.Стекеленбург, 2.ван дер Віль, 3.Альдервейрельд, 4.Вертонген, 6.Ено, 8.Эриксен (7.Сулеймані, 73), 9.Ель Хамдауї (13.Оойєр, 85), 10.де Йонг, 11.Емануельсон, 16.Суарес, 20.Де Зеєув

«Динамо»:
35.Коваль, 2.Сильва, 5 Вукоєвич (11.Андре, 88), 6.Попов, 7.Шевченко, 9.Ярмоленко, 10.Мілевський (77.Гільєрме, 86), 17.Михалик, 20.Гусєв (36.Нінкович, 76), 23.Єременко, 34.Хачеріді

Голи: Суарес (43), Ель Хамдауї (75) – Шевченко (84, з пенальті).

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер