Академічні групи ДЮФШ «Динамо» готові до старту в чемпіонаті України

Академічні групи ДЮФШ «Динамо» готові до старту в чемпіонаті України

Відзначимо, що під час літнього міжсезоння відбулися зміни, як у тренерському штабі наших команд, так і серед суперників у зональній групі.

Так, із найстаршими динамівцями 2001-го року народження (U-17) відтепер працюють Юрій Дмитрулін та Сергій Процюк, із хлопцями 2002-го року народження (U-16) - Сергій Беженар та Артем Яшкін, групу 2003 р.н (U-15) очолили Євген Лозинський та Євген Стужук, а з наймолодшою академічною групою 2004-го р.н. працюють Олексій Дроценко та Андрій Фартушняк.

Як і минулого сезону, динамівські команди усіх чотирьох вікових категорій виступатимуть у Групі 2. Свої перші матчі вони проведуть у суботу, 9 вересня. Колективи U-14 та U-16 на виїзді зустрінуться з київською ДЮСШ-15, а U-15 та U-17 цього ж суперника прийматимуть вдома.

Також слід звернути увагу, що в порівнянні з минулим сезоном, змінився склад суперників у групі 2. Замість кременчуцького «Кременя», полтавської «Ворскли» та харківського «Арсеналу» додалися запорізький «Металург», одеський «Чорноморець» та київський ОК ім. І. Піддубного. Загалом склад груп, де виступають динамівські команди, такий:

«Динамо» (Київ)

ДЮСШ-15 (Київ)

«Шахтар» (Донецьк)

«УФК-Олімпік» (Харків)

«Дніпро» (Дніпро)

ДЮСШ Металург (Запоріжжя)

ОК ім. І. Піддубного (Київ)

«Чорноморець» (Одеса)

«Металіст» (Харків)

«УФК Дніпро» (Дніпро)

- Підготовку до сезону наші команди почали в середині серпня, - розповів старший тренер клубної ДЮФШ Олександр Іщенко. - Присвятили час відновленню фізичних кондицій. Всі чотири академічних групи пройшли двотижневі збори. У вересні розпочалися ігри на першість міста, в рамках якої вже відбулося два тури - з «Оболонню» та ОК ім. І. Піддубного.

Ми ще раз озвучимо завдання, які стоять перед усіма групами футбольної школи «Динамо» - підготовка якісних гравців, які були б задіяні в командах U-19, U-21 та основному складі. Для цього йде безперервна селекційна робота. Зміни незначні, оскільки ми дуже якісно попрацювали протягом попередніх двох років і зібрали практично всіх найкращих гравців, які були в Україні. Частково додали гравців у команди 2002-го і 2003-го р.н. Найбільші зміни відбулися у групі 2004 р.н., і це цілком природно, оскільки цей вік щойно перейшов до академічної групи. Раніше в ній були лише кияни і діти, які живуть в околицях столиці. А зараз ми розширили географію і запросили гравців з інших регіонів.

Також змінилися тренери не лише академічних груп, де наставники працюють по два роки, але й молодших команд. Головний тренер середніх і молодших вікових груп Олександр Шпаков до цього процесу підходить творчо і проводить певні видозміни. Вірю, що наші тренери професійно виконуватимуть свої обов'язки.

Також зазначу, що до школи запрошений хорватський фахівець Ромеро, який буде приділяти увагу індивідуальній підготовці футболістів. Його запросив головний тренер першої команди Олександр Хацкевич, який добре з ним знайомий. Ми ж були представлені один одному в середині серпня. Мені імпонує, що наші погляди на футбол і систему підготовки збігаються, є багато спільного в підходах. Сподіваюся, робота в напрямку індивідуалізації занять допоможе нам вийти на більш якісний рівень підготовки молодих футболістів.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер