Ахлетдін ІСРАЇЛОВ: стати справжнім майстром у «Динамо»

Ахлетдін ІСРАЇЛОВ: стати справжнім майстром у «Динамо»

Навряд чи він міг тоді припускати, що доля закине його до Києва, а основною причиною цього стане футбол.

Киянам сподобався в Москві

Ще в ранньому дитинстві Аха, як його називають партнери по команді, почав займатися футболом. Сприяв цьому й той факт, що в рідному містечку Ісраїлова, що нараховує трохи більше 20 тисяч жителів, базується клуб «Жаштик-Ак-Алтин» – чемпіон країни 2003 року та семиразовий фіналіст національного Кубка.

Як зізнавався сам Ахлетдін у своїх інтерв'ю, у 12-річному віці його запросили до Бішкеку, виступати за столичний колектив, але надовго він там не затримався. «Ми поїхали на турнір до Москви, а там мене побачили й запросили до київського «Динамо».

Так, у 12 років, юний футболіст із Киргизії переїхав до України й потрапив до школи «біло-синіх». А за шість років він дебютував у «Динамо-2».

Сезон на високому рівні

Будучи одним із наймолодших гравців в обоймі Андрія Гусіна в сезоні 2012/13, Ісраїлов, незважаючи на вік, за короткий термін зміг стати одним із лідерів колективу. Що стосується його амплуа, то Аха найбільш комфортно почувається під нападниками.

Перший свій матч за «Динамо-2» він провів 15 жовтня 2012 проти МФК «Миколаїв». Загалом, дебют 18-річного хлопця вийшов феєричним. Мало того, що він провів на полі всі 90 хвилин, так ще й відзначився голом! Засмутив лише результат – кияни поступилися 1:2.

Надалі наставник усе частіше почав залучати талановитого хлопця до основного складу, також поклавши на нього функції штатного виконавця стандартних положень. Можна сміливо говорити про те, що покладені на нього надії хлопець виправдав, у сімох матчах чемпіонату (539 зіграних хвилин) він відзначився тричі. Також Ахлетдін відіграв два повних перехідних матчі проти свердловського «Шахтаря».

Друга батьківщина

Звичайно, про успіхи талановитого динамівця дізналися й у нього на батьківщині. Тим не менш, сам Ісраїлов не виявляє бажання виступати за Киргизію, а, навпаки, прагне проявити себе в Україні. Безсумнівно, єдиною перешкодою на шляху до цієї мети є його паспорт, але сам футболіст упевнений, що в найближчому майбутньому отримає українське громадянство. Варто сподіватися на те, що талановитий футболіст, який продовжить виступи в «Динамо-2» в сезоні 2013/14 уже під керівництвом Олександра Хацкевича, має всі можливості, аби стати виконавцем високого класу.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер