Ахмед АЛІБЕКОВ: «У всіх нас величезне бажання виграти чемпіонат»

Ахмед АЛІБЕКОВ: «У всіх нас величезне бажання виграти чемпіонат»

Після цього наша команда змогла забити ще двічі та досягти впевненої перемоги – 3:1.

- Почали ми не дуже, пропустили швидкий гол. Потім повністю перехопили ініціативу. Було видно, хто на полі господар.

- Коли ви пропустили гол, з'явилася якась невпевненість?

- Швидше за все, не невпевненість, а якийсь поспіх. Тиснув неприємний результат, хотілося швидше відігратися. Ми ставимо перед собою мету виграти чемпіонат, тому не хочеться втрачати очки. Був більше поспіх, а не розгубленість або невпевненість.

- Суперник майже не переходив на нашу половину поля. Складно грати проти таких команд, які масово обороняються?

- Проти нас майже всі так грають, від оборони, але нас тренери перед грою попереджали, що вони будуть сідати назад усією командою, оборонятися, грати на контратаках. Казали, щоб ми уважніше дивилися за їхнім нападником й за контратаками.

- У першому колі ми поступилися цій команді. Чи можна назвати «Скалу» незручним суперником?

- Я в першому колі грав ще за Запоріжжя, а не за «Динамо». Нашій команді теж було незручно, ми виграли з перевагою лише в один м'яч. Дійсно, незручний суперник, вони весь час борються, не поступаються, як і всі західні команди, не дають грати спокійно у свій футбол.

- Розкажіть, як забивали гол?

- Нам тренери сказали не поспішати, тому що вони бачили, що ми намагаємося забити й поспішаємо. Порадили розігрувати м'яч – і тоді знайдемо свої моменти. Ми так і робили, переводили м'яча з одного флангу на інший. Потім Смирний прийняв м'яча, відкотив мені й я вдарив у дотик у дальній кут, влучив добре й забив гол, а воротар пішов в інший кут. А далі вже було спокійніше, ми дотиснули суперника та забили ще два хороших м'ячі.

- Що можна вважати переломним моментом?

- Ми з початку другого тайму повністю перехопили ініціативу, не давали супернику нічого зробити. Вони, як на мене, навіть жодного разу по воротах не вдарили в другому таймі. Можливо, переломний момент – це перший гол, тому що потім вони посипалися, почали намагатися знову нас пресингувати, але їм нічого не вдавалося. Ми весь час атакували, забили ще два голи й виграли цей матч.

- Ви граєте на місці опорного півзахисника. Це основна позиція чи додаткова?

- Я опорник, а коли прийшов до «Динамо», то тренер почав ставити мене інсайдом, пробувати й на цій позиції. Але взагалі я з дитинства граю опорника.

- Наскільки просто взаємодіяти з гравцями, які виходять на заміну?

- З усіма гравцями хороше взаєморозуміння. У всіх є велике бажання грати. Неважливо, ти починаєш зі старту або виходиш на заміну. У всіх бажання божевільне довести, що гідний грати в основі. Так і складається, що всі, хто виходить на заміну, лише підсилюють гру.

- Оцініть рівень майстерності та виконання, коли забивали другий та третій голи.

- Ми часто награємо подачі з флангу. Мишко Удод дуже добре на випередження зіграв та головою забив. А третій гол – добре втекли в контратаку, Русин класно обіграв воротаря та забив.

- Налаштовуючись на черговий матч, ви думаєте про те, яка ситуація в турнірній таблиці?

- Звичайно, думаємо. Бачимо, що в нас є певна перевага над найближчими суперниками, але ми розмовляли щодо цього з тренером і він сказав, щоб ми не звертали уваги на таблицю. Виграти чемпіонат – це дуже добре, але головне самим прогресувати та вдосконалюватися. А якщо будемо добре грати, відповідно, виграємо й чемпіонат. Ми всі цього дуже чекаємо. У всіх величезне бажання виграти чемпіонат. Залишилося перемогти у трьох матчах, показавши свою гру. І можна спокійно піти у відпустку.

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

* фото А.Куцан

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер