Альберто БОCХ: «Ми будемо робити те ж, що і Сергій Ребров в першій команді»

Альберто БОCХ: «Ми будемо робити те ж, що і Сергій Ребров в першій команді»

- Раніше я протягом семи років працював в академії іспанського «Еспаньола», тренував дітей від десяти до 15-ти років. А останні два роки у мене був контракт з дніпропетровським «Дніпром» - я відповідав за всі команди школи цього клубу - від семи до 17-ти років. Там я контролював весь тренувальний процес. Потім контракт закінчився і тепер мене запросили до «Динамо».

- Чи зустрічалися ви з Сергієм Ребровим, його помічником Раулем Ріанчо і тренером молодіжних команд «Динамо» Вісенте Гомесом? Які настанови отримали від них?

- Спочатку ні Рауля, ні Вісенте я зовсім не знав. Мене запросили зустрітися з тренерами першої команди на зборі в Марбельї. Там і відбулася наша розмова. Їм мої погляди і методики сподобалися, вони прийшли до висновку, що я можу допомогти і погодилися, щоб я працював в академії.

- Чи усі академічні групи працюватимуть за однією схемою?

- Так, ідея буде однакова для всіх - ми будемо робити те ж, що Ребров і Рауль в першій команді і Вісенте в U-21 і U-19, адже це - єдина структура.

- Скільки часу ви вже в «Динамо»? Чи встигли познайомитися з тренерами і футболістами?

- Я почав роботу з минулого тижня. Спочатку просто дивився тренування груп U-17 та U-16, адже саме з ними, переважно, я буду працювати. Але по ходу почну брати участь і в навчальному процесі молодших груп U-15 та U-14, правда, в меншій мірі.

- Чи грали ви в футбол професійно?

- Ви знаєте, в Іспанії тисячі команд. Я грав тільки на область в Каталонії за дві команди, але це не був найвищий рівень. У 18 років я вступив до аналогу вашого Інституту фізкультури в Барселоні, там викладалися всі науки, пов'язані зі спортом, потім я закінчив напрямок футболу, отримав ліцензію спочатку першого рівня, потім другого і третього (це вже категорія УЄФА), і став тренером.

- Те, що ви говорите по-російськи і вже працювали в Україні, повинно вам допомогти швидше адаптуватися?

- Так, звичайно. Перший час у «Дніпрі» мені було дуже важко, оскільки я не знав мову, нічого не розумів, мені постійно допомагав перекладач. Але на полі перекладача немає, тому я вирішив вчити мову, мені самому цього хотілося. Тепер, хоча говорю ще з помилками, але гравці і тренери більш-менш мене розуміють. Знання мови, безумовно, дуже допомагає.

- Нинішні тренери груп U-17 та U-16, з якими ви будете працювати - Дмитрулін, Яшкін, Костюк, Косовський - у недавньому минулому видатні футболісти «Динамо» кінця 90-х, у них була яскрава кар'єра, є великий досвід, вони багато досягли. Ви молодші за них, але за званням вище. Чи це не завадить вашій спільній роботі?

- Я дуже їх поважаю і знаю, що вони були чудовими футболістами найвищого рівня. Але я і Олександр Іщенко працюємо не тільки для гравців, а й для тренерів. Ми хочемо допомагати тренерам втілювати в їхній кар'єрі все те, що вони знали, коли були футболістами. Розуміти футбол і вміти пояснити це гравцям - це велика різниця. Моя задача, в тому числі, полягає і в тому, щоб допомогти їм вирости в головних тренерів, яким зараз є Сергій Ребров.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер