Альберто БОСХ – новий наставник старших академічних груп ДЮФШ «Динамо»

Альберто БОСХ – новий наставник старших академічних груп ДЮФШ «Динамо»

Він непогано говорить російською й уже мав досвід життя в Україні – протягом двох років він працював в академії дніпропетровського «Дніпра». Кандидатура Альберто Босха була узгоджена з головним тренером «Динамо» Сергієм Ребровим та затверджена президентом клубу Ігорем Суркісом.

Минулого тижня 27-річний іспанець знайомився з тренерами, футболістами школи, спостерігав за тренувальними заняттями, відвідував товариські матчі та адаптовувався. А тепер новий тренер буде брати більш активну участь і в установках на ігри, і в розборах поєдинків, доносячи хлопцям своє бачення процесу та висуваючи вимоги, які мають виконуватися.

У вівторок директор школи Олександр Іщенко зібрав тренерську нараду, на якій іспанський фахівець представив тренерам двох згаданих груп Юрію Дмитруліну та Артему Яшкіну, Ігорю Костюку та Віталію Косовському свою програму тренувального процесу, зокрема, виклав план підготовки на тижневий мікроцикл. Босх грунтовно підійшов до питання, змалювавши, чим команди будуть займатися по днях тижня.

По понеділках та середах – півгодини роботи в тренажерній залі, потім – робота на полі на силу, гра в квадратах, відпрацювання пересувань футболістів та робота з м'ячем. Основна частина заняття буде присвячена тренуванню виходу захисників та гравців опорної зони до атаки з різними варіантами її продовження.

Вівторок та четвер – вправи на координацію та техніку, відпрацювання пресингу, виходів два проти одного, три в два, чотири в три, дриблінг, прийняття правильного рішення тощо. Окрім цього, тримання м'яча на різних позиціях, рухаючись від простого до складного, робота на швидкості, а також наприкінці заняття робота над профілактикою травм.

У п'ятницю перед ігровим днем заняття триватимуть трохи менше – 60-70 хвилин. Квадрат в якості розминки та відпрацювання до автоматизму дій на флангах за типових ситуацій. Також тренування швидкості з подальшим ударом, а завершуватися заняття буде відпрацюванням стандартних положень – кутових біля своїх та чужих воріт, штрафних ударів, аутів.

При цьому буде регулюватися інтенсивність, а кількість серій та підходів буде змінюватися по ходу роботи. Всі фізичні вправи планується виконувати з м'ячем.

Формат вправ може щотижня змінюватися, але структура залишиться колишньою. Планується чергувати швидкий перехід від оборони до атаки й від атаки до оборони, відпрацьовувати дії при втраті м'яча.

Альберто звернув увагу на контроль м'яча та наочно за допомогою макета й різнокольорових фішок показав, що саме він хотів би бачити на полі й як мають розташовуватися футболісти. А також відзначив важливість змагального моменту, щоб гравці намагалися завершити голом кожен свій удар по воротах.

Тренування будуть завершуватися ігровими серіями з певними умовами, стретчингом, відпрацюванням ударів по воротах.

Зазначимо, що спілкування будувалося у вигляді діалогу, тренери не лише слухали, але й ставили питання, а Босх не лише розповідав, але й цікавився думкою динамівських тренерів з приводу тієї чи іншої ситуації.

Після завершення тренерської наради Олександр Іщенко та Альберто Босх відповіли на запитання клубних ЗМІ. А потім учасники зібрання перейшли від теорії до практики.

Альберто, а також тренери та футболісти U-17 вийшли на поле, щоб виконати те, що обговорювалося вище, та зробити вправи. Іспанець активно включився в тренувальний процес, підказував футболістам та уважно спостерігав за якісним виконанням тренерських завдань.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер