Александар ДРАГОВИЧ: «Для мене честь виступати в київському «Динамо»

Александар ДРАГОВИЧ: «Для мене честь виступати в київському «Динамо»

- Переїхавши до України, ви сказали, що вам нескладно тут адаптуватися. А зараз сумуєте за батьківщиною?

- Для мене «Динамо» – видатна команда, для мене честь виступати у її складі. Я дійсно, дуже швидко адаптувався та звик, тому що завжди поряд були Берислав (Станоєвич – селекціонер «Динамо» – прим.), Вукоєвич та Віда, які дуже мені допомогли у новій країні. Тому я не відчував жодних незручностей чи дискомфорту. За родиною, звичайно, сумую, та родичі іноді навідують мене у Києві – двічі на сім днів приїздила мама, дідусь з бабусею також користуються кожним моментом, щоб побути разом зі мною. Також разом зі мною живе моя дівчина.

- Як просувається ваше вивчення російської мови? Які успіхи робите?

- Розумію вже достатньо багато, майже все. Берислав навчив мене тому, що необхідно знати на футбольному полі. Окрім того, двічі на тиждень відвідую уроки російської мови для легіонерів, які проводить викладач на базі, й потроху починаю говорити. Незабаром буду давати інтерв’ю російською (посміхається).

- Швидко знайшли спільну мову з Євгеном Хачеріді, який грає з вами в парі?

- Мова футболу універсальна. Женя Хачеріді – дуже здібний центральний захисник, і мені дуже приємно грати в парі з таким хорошим та кваліфікованим гравцем.

- А хто вас перекваліфікував у центральні захисники?

- Я починав футбольну кар’єру, граючи на позиції опорного півзахисника. Щойно я почав залучатися до основного складу, перед матчем із «Рапідом» обидва наші центральні захисники отримали травми, й не було кому грати. Тому тренер вирішив спробувати мене у центрі захисту. Я зіграв доволі добре, «Аустрія» здобула перемогу в принциповому дербі, й після цього тренер залишив мене на цьому місці, де я граю й зараз.

- Як порозумілися з головним тренером Олегом Блохіним? Можливо, він схожий на когось із ваших попередніх наставників?

- Олег Володимирович – авторитетний наставник, з яким я працюю із задоволенням. Можу зразу сказати, що за мою професійну кар’єру я ще не зустрічався з такими чудовими наставниками, як Блохін.

- Зараз ви незамінний гравець «Динамо». Чи важко було вибороти собі місце в основному складі?

- У «Динамо» дуже велика конкуренція за місце в основному складі. Я не думав про те, щоб стати незамінним, просто на кожному тренуванні працював з максимальною віддачею та викладався на 100%, а головний тренер вже вирішував, кого випускати на поле.

- Що для вас значать виступи за найтитулованіший клуб України?

- Для мене «Динамо» – видатна команда, для мене честь виступати у її складі.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер