Александар ДРАГОВИЧ: «Краще за все набирати форму через ігри»

Александар ДРАГОВИЧ: «Краще за все набирати форму через ігри»

- Алексе, які емоції, враження залишила у тебе гра з «Базелем»?

- Було дуже приємно знову побачити моїх колишніх одноклубників. Я дуже радий, що це був лише товариський матч, а не важливий єврокубковий поєдинок. Тому я отримав чудову можливість поспілкуватися з ними, згадати часи, коли я грав за «Базель».

- Як складалася сама гра? У захисників було багато роботи...

- Було зрозуміло, що «Базель» буде трохи краще готовий до цього матчу, оскільки вони більше часу готуються до поновлення сезону, ніж ми. Вони більше ніж на тиждень попереду в цьому плані. Вже за два тижні їм доведеться стартувати у внутрішній першості. До того ж, це дуже сильна команда, оскільки вона представлятиме Швейцарію в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Але для нас це був важливий досвід, з якого можна зробити багато висновків. Тепер ми можемо розібрати цю гру, що в ній було хорошого, а що поганого. Головне для нас – це щоб травми обходили нас боком, і ніщо не заважало готуватися до майбутніх офіційних матчів.

- У матчі з «Борусією» було набагато легше?

- Звичайно, не можна порівнювати ці дві команди, адже одна є учасником плей-оф Ліги чемпіонів, а інша виступає в четвертій лізі. Але матч із «Борусією» для нас також був важливою перевіркою, оскільки це була перша змагальна практика, з неї ми почали входити в ігровий ритм.

- Ти забив гол «Борусії»  після розіграшу стандартного положення, у грі з «Базелем» інший захисник, Домагой Віда, також забив після стандарту. Такі підключення награються, вони є частиною установки?

- Робота над награними комбінаціями не є пріоритетом для нас на даний момент. Але, як показали ці дві гри, вони дозволяють досягати результату. На даному етапі підготовки пріоритетною для нас є робота над фізичними кондиціями, вихід на оптимальні кондиції до старту весняної частини сезону й до матчів Ліги Європи.

- Як оціниш свою форму на даному етапі?

- Не можу сказати напевно, на скільки відсотків я готовий на даний момент, але всі прогресують день за днем. Сьогодні вранці в нас саме було заняття, орієнтоване на фітнес, заняття з аеробіки.

- Як воно пройшло? Чи сподобалося гравцям?

- Атмосфера на тренуванні була блискуча! Ми відмінно рухалися під керівництвом фітнес-інструктора під танцювальну, ритмічну музику.

- Тренування проводяться переважно з м'ячем, навіть силові вправи замість тренажерного залу проводяться на футбольному полі, на свіжому повітрі. Це полегшує роботу, робить її яскравішою, цікавішою?

- Особисто я не люблю багато бігати та займатися в тренажерному залі. Думаю, що форму ми найкраще набираємо саме через тренування з м'ячем, через ігри. Тому мені дуже подобається нинішні заняття. Але, звичайно, це має вирішувати лише тренер, тож якими б не були тренування, ми маємо в будь-якому разі їх виконувати, навіть якщо б вони нам не подобалися.

- Наскільки важко виходити на матч увечері після ранкового тренування, проведеного в той же день, як це було в дні перших двох матчів під час збору?

- Для мене в цьому зовсім не було проблеми, тому що ми граємо поки лише по 45 хвилин у кожній грі. У нас блискучі умови для тренувань та відпочинку, дуже хороша погода в перші дні зборів. За таких ідеальних умов для роботи ніщо нам не заважає викладатися на всі сто.

- Під час цього збору заплановано цілих сім матчів, це більше, ніж зазвичай. Ти особисто радий цьому?

- Як я вже сказав раніше, план підготовки – це суто прерогатива тренерського штабу. Особисто моя думка – краще за все набирати форму через ігри. З моєї точки зору, краще проводити якомога більше спарингів під час зборів, тому що це найприродніший спосіб набирати форму.

- Як ти оцінюєш шанси «Динамо» здобути чемпіонський титул у цьому сезоні?

- Думаю, дуже важливо не забігати наперед та не думати зараз про чемпіонський титул. Зараз ми маємо бути повністю сконцентрованими на тому, щоб набрати найкращу форму та підготуватися до перших матчів у Лізі Європи, а далі вже думати про кожну наступну гру. Зараз не час думати про чемпіонство або про те, як далеко ми пройдемо в Лізі Європи. Потрібно рухатися від гри до гри.

Ігор Бондаренко

* фото А. Лукацький

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер