Олександр Іщенко: «Гра наших футболістів на Всесвітніх учнівських іграх отримала дуже хороші відгуки»

Олександр Іщенко: «Гра наших футболістів на Всесвітніх учнівських іграх отримала дуже хороші відгуки»

Керівник делегації столичної школи №175 ім. В. Марченка, представленої вихованцями ДЮФШ «Динамо» імені Валерія Лобановського, Олександр Іщенко поділився враженнями від переможного виступу наших хлопців на Всесвітніх учнівських іграх у Белграді.

- Є дві складові змагань - спортивна та організаційна. У плані організації все на найвищому рівні - це стосується і розселення, і харчування, і спілкування з представниками інших країн. Якщо говорити про спортивну частину, то я б теж акуратно підійшов до оцінки всього того, що ми бачили тут. Відзначив би професіоналізм, у повному розумінні цього слова, наших хлопців, які в жодному з матчів не дозволили собі розслабитися, продовжували забивати навіть після третього-четвертого-п'ятого м'ячів та дотримуватися того плану гри, який був намічений тренерським штабом.

Гра наших футболістів отримала дуже хороші відгуки тут - ми бачили, скільки багато камер було на фінальному матчі, плюс зацікавленість ми відчували в спілкуванні з представниками інших делегацій, які дуже жваво цікавилися нашою командою. Це свідчить, що хлопці виступили більш ніж гідно та заслужили на таку увагу до себе.

- Якщо відзначати професійні аспекти, то, напевно, варто віддати належне й тренерському штабу, вам, як керівнику, оскільки наша команда пройшла турнір без поразок та, найголовніше, без травм...

- Якщо присутня розслабленість і команда починає грати абияк, то футболісти отримують непотрібні картки, а також травми на рівному місці. Нам же продовжувати участь у чемпіонаті України, і найближчий суперник - донецький «Шахтар». Нам уже необхідно думати, як 25 вересня грати чотирма віковими групами проти «гірників», - утім, як і вони мають думати про майбутнє протистояння з нами (посміхається). Тут же порадувало, що тренерський склад добре мотивував хлопців, і участь у турнірі минула без інцидентів, які могли принести шкоду команді.

- Звертає увагу, що багато хлопців по-новому розкрилися, виконуючи вимоги тренерського штабу...

- За такого розкладу було зроблено акцент на тому, щоб усім хлопцям дати приблизно однакову кількість ігрового часу. Це вдалося виконати, і це не може не радувати, тому що отримати таку кількість практики в регулярному чемпіонаті доволі складно. Там тисне на нас результат, а тут за такої впевненої гри ми надали хлопцям ігрову практику в повній мірі, що обов'язково позначиться позитивно на подальшому виступі команди в чемпіонаті України.

- Такі ігри є ще й хорошою платформою для експериментів, до яких тренерський штаб може вдаватися по ходу матчів?

- Напевно, тут ми бачили мало експериментів. Навпаки - відпрацьовувалися такі елементи, як колективний відбір, пресинг, швидкий вихід в атаку. У багатьох моментах це виглядало доволі привабливо і, найголовніше, результативно.

- Це перший приїзд команд із України на подібні змагання. Можна сказати, що доріжка уторована?

- Українська делегація тут найбільша, і для нас це стало несподіванкою, оскільки фактично до останнього моменту ми не були проінформовані про програму перебування в Белграді. Зараз же ми маємо тверде запевнення про те, що переможець турніру їде до Катару, де буде проходити фактично всесвітня олімпіада, і, впевнений, там нам не доведеться червоніти за нашу команду.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер