Олександр Алієв: «На поразці в Суперкубку життя не зупиняється»

Олександр Алієв: «На поразці в Суперкубку життя не зупиняється»

Півзахисник «Динамо» Олександр Алієв розповів про підготовку команди до майбутнього матчу з «Дніпром», а також про приємні сюрпризи, які приніс перший тур прем'єр-ліги.

- До Дніпропетровська ми, звичайно, їдемо за перемогою, але знаємо, що буде дуже важко, оскільки після нашої перемоги 4:0 в стартовому матчі другого кола минулого чемпіонату у «Дніпра», гадаю, залишилася злість на нас. Цього разу суперник виходитиме на поле вже не з таким настроєм, як тоді.

- Минулого року матчі «Динамо» і «Дніпра» вийшли неоднозначними. У Києві дніпропетровці виграли 3:1, потім динамівці на виїзді здолали суперника 4:0. Як гадаєте, цього разу будуть якісь сюрпризи?

- Не знаю. Головне, щоб ми виграли. Гадаю, «Дніпро» гратиме краще і набагато організованіше, із зовсім іншим настроєм.

- Про дружбу вболівальників «Динамо» і «Дніпра» відомо давно. А на полі в п'ятницю буде боротьба і суперництво?

- Звичайно. На футбольному полі ми всі вороги, а за його межами – друзі. Отже ніхто не зважатиме ані на знайомство, ані на дружбу. Цим поняттям місце після гри. А під час матчу обидві команди грають на результат.

- Який ваш моральний стан? З одного боку, «Динамо» програло Суперкубок, але потім було здобуто перемогу над «Іллічівцем»...

- Настрій дещо покращав. Адже на поразці в Суперкубку життя не закінчується. У минулому сезоні ми все виграли, а в цьому програли перший же трофей. Гадаю, головне не зупинятися. Пріоритетним для нас залишається чемпіонат, ми думаємо тільки про нього і про перемогу в ньому.

- Ви вже проглядали матчі «Дніпра»?

- Так, сьогодні дивилися їх поєдинок із «Таврією». Можу сказати, що моменти були як у однієї, так і в іншої команди. Нічого надприродного в цьому матчі я не побачив.

- У їх команді під час міжсезоння не відбулося жодних змін. Це плюс або мінус?

- Вони давно грають одним складом. Останнім часом з'явилося тільки кілька нових гравців, а кістяк команди залишився тим же.

- Після матчу з «Іллічівцем» Юрій Сьомін нарікав на проблеми з реалізацією моментів. У вас була розмова на цю тему?

- Так, це справді є нашою проблемою, і Юрій Павлович приділяє цьому компоненту багато часу на тренуваннях. Ми створюємо моменти і прагнемо їх реалізовувати. Тренер також говорить, що в будь-якому моменті або напівмоменті потрібно обов'язково забивати, оскільки в грі ми дуже часто їх тринькаємо.

- Сьогодні на тренуванні ви приділили особливу увагу штрафним ударам. Це було зроблено спеціально перед грою з «Дніпром»?

- Не знаю. Я постійно відпрацьовую стандарти, але гратиму з «Дніпром» чи ні, поки не знаю. Це питання до головного тренера.

- Зараз багато говорять про те, що календар найближчих матчів «Динамо» достатньо складний. Ви з цим згодні?

- Звичайно. Нам і Юрій Павлович говорив, що серпень буде для нас дуже важким. Але нічого не поробиш, така в нас професія.

- За кого ви вболіваєте в парі «Левадія» – «Дрогеда»?

- Для мене не принципово, хто переможе. Яка різниця – все одно потрібно виходити і обігрувати як одного суперника, так і іншого.

- Ви чекали, що ФК «Львів» піднесе сюрприз у матчі з «Шахтарем»?

- Якщо чесно, ні.

- Як сприйняли новину про поразку «Шахтаря» в команді?

- Всі були шоковані. Але це футбол. Зараз рівень команд зростає. Я не думаю, що ФК «Львів» вийшов до прем'єр-ліги, щоб відбувати номер. Вони молодці, і я щиро вітаю львів'ян з перемогою над чемпіоном.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер