Олександр Алієв: «Приємно, що основу збірної складають динамівці»

Олександр Алієв: «Приємно, що основу збірної складають динамівці»

Останнім часом динамівець Олександр Алієв регулярно запрошується до збірної України. У вчорашньому поєдинку з командою Естонії півзахисник відзначився забитим м'ячем, а після гри прокоментував досягнення національної команди:

- Ми перемогли в останніх двох матчах, і це не може не радувати. Добре, що перервали серію без перемог. Гра у збірної поступово налагоджується, а головне – приходить і результат. Це відзначив і Олег Блохін.

- Перед відбірковим турніром ЧС-2006 збірна також невдало проводила товариські поєдинки, але блискуче виступила в офіційних матчах. Можливо, Блохіна даремно критикують?


- Ми не звертаємо уваги на неприємні висловлювання на адресу збірної. У нас є мета і головний тренер, який говорить, як її досягнути. Якщо ми ще будемо реагувати на всілякі навколофутбольні моменти, сконцентруватися на головному буде дуже важко.

- Але тепер критики стане менше ?

- А ми її й не відчували. Усі хлопці самі чудово розуміли, що відсутність результату – це негативний момент. В окремих матчах ми показували непогану гру, але цього недостатньо. Зараз вдалося досягнути й результату. Можливо, наша гра не ідеальна, але, скажімо, з Естонією виглядали добре.

- Естонці сенсаційно посіли друге місце у своїй групі. А ви помітили якусь родзинку в цій команді?

- Нічого такого, звичайна команда. Виокремити щось особливе не можу. Якщо вони потрапили до плей-офф, значить, заслужили.

- Чи приємно вам, коли на полі зі стартових хвилин з'являється так багато одноклубників?

- Звичайно! Бачити, що основу збірної складають динамівці, приємно і команді, і президенту нашого клубу, і головному тренеру. Дай боже, щоб так було й надалі.

- Але, схоже, і з Бутком, який віддав гольовий пас, ви налагодили непогане взаєморозуміння?

- На його місці міг би опинитися і хтось інший. Так сталося, що пас мені віддав саме Бодя. У тому моменті потрібно було бити лише в дотик, тому я довго не роздумував. Вийшло вдало.

- Чи суттєво допоміг гол «у роздягальню», який команда забила в компенсований час першого тайму?

- Напевно, так. Скажу, що в першому таймі ми створили багато моментів і хотіли завести м'яч у ворота, а потрібно було кожну атаку доводити до удару. На щастя, вже на компенсованій хвилині Олегу вдалося забити, і на перерву ми пішли, ведучи в рахунку, що, безумовно, додало нам упевненості.

- Приємно, що у воротах суперників останнім часом відзначаються переважно динамівці?

- Це не має значення, адже на полі грає не «Динамо», а збірна.

- Кого з команд, які посіли другі місця у своїх групах, вам хотілося би бачити на Євро-2012?

- Нехай там опиняться найсильніші.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер