Олександр Алієв: «Шахтар» поважаємо, але будемо грати лише на перемогу»

Олександр Алієв: «Шахтар» поважаємо, але будемо грати лише на перемогу»

У поєдинку з «Іллічівцем» півзахисник Олександр Алієв провів на полі всі 90 хвилин та відзначився забитим м'ячем. На жаль, він не допоміг «Динамо» перемогти, але очевидно, що з кожним днем динамівець все ближче до своєї колишньої форми:

- Матч із «Іллічівцем» можна розглядати, як репетицію перед фіналом Кубка України?

- Так, для нас це був не лише останній матч чемпіонату, але й підготовка до поєдинку з «Шахтарем». Ми поважаємо кожного суперника, але ведучи в першому таймі 2:0, у результаті програти 2:3 просто немислимо. Це буде хорошим уроком для всієї нашої команди

- «Динамо» вчинило шляхетно, дозволивши маріупольцям залишитися у Прем'єр-лізі? Чим вас образив «Севастополь»?


- Повірте, у нас не було завдання зробити так, щоб вилетів «Севастополь». Це сталося неспеціально. До Маріуполя ми їхали грати лише на перемогу. Але, як бачите, будь-що буває. Футбол ніколи не прощає халтурщини та недооцінки суперника. Не сказав би, що ми зарано вирішили, що результат уже забезпечено – все ж таки, гра триває 90 хвилин, тому намагалися не розслаблятися. Але не уявляю, як ми примудрилися за другий тайм пропустити три м'ячі та не забити жодного.

- Спочатку здалося, що «Іллічівець» налаштувався на матч серйозніше, ніж «Волинь» у попередньому турі, але вже в першому таймі ви забили їм два м'ячі…


- Свій серйозний настрій вони підтвердили й у другому таймі. Команда в Маріуполі хороша, у них був останній матч сезону. Втрачати команді нічого, тому вони грали лише на перемогу. Вони молодці, домоглися, чого хотіли. Вітаю маріупольців із тим, що вони все ж таки залишилися у Прем'єр-лізі. Що стосується нас, повторюся, ця поразка дуже прикра й неприємна.

- Ви знаєте, що це була перша перемога «Іллічівця» над «Динамо» за всю історію чемпіонатів України?

- Ні, я за подібною статистикою не стежив.

- Вам вдається відзначитися в другому матчі поспіль, забиваючи у своєму фірмовому стилі дальніми ударами. Колишній Олександр Алієв поступово повертається?

- Звичайно, в мене ще не ті кондиції, які були раніше. Ще є, над чим працювати, чим я, власне кажучи, і буду продовжувати займатися, а також намагатися забивати в кожному матчі.

- Вчорашній матч, очевидно, став останнім за «Динамо» для Тіберіу Гіоане. Команда щось сказала партнеру після гри?


- Усі були пригнічені поразкою. Тібі дали можливість попрощатися з уболівальниками та «Динамо», якому він віддав багато років. Ми всі хотіли зробити йому подарунок на прощання, але не склалося. Сподіваюся, Тібі все розуміє, і не буде тримати на нас зла. Після матчу ми не спілкувалися на цю тему. Гадаю, він був так само засмучений, як й інші хлопці.

- Після важкого сезону сили на матч із «Шахтарем» у хлопців ще залишилися? Це шанс трохи поліпшити враження від сезону без чемпіонства, завершивши його на оптимістичній ноті?


- Перед нами завжди стоїть мета перемагати в чемпіонаті України та Кубку, ніхто його не відміняв і цього сезону. Це буде останній матч, в якому ми хочемо викластися за повною програмою та подарувати радість уболівальникам, виборовши трофей. Ми поважаємо «Шахтар», як суперника, але грати будемо лише на перемогу.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер