Олександр Алієв: «У моїй кар'єрі наступив новий етап»

Олександр Алієв: «У моїй кар'єрі наступив новий етап»

У нинішньому сезоні Олександр Алієв став гравцем основного складу «Динамо». Вперше, після дебюту влітку 2002 року в кубковому матчі проти «Полісся». Юрій Сьомін довіряє півзахиснику вести гру команди, за що вихованець динамівської Академії віддячує вмілою організацією колективних дій, класними пасами і точними ударами по воротах. Після перших одинадцяти матчів Олександр третій бомбардир «Динамо», поступаючись Мільовському і Бангура, які відірвалися далеко вперед.

- Шість років ти наполегливо «стукався» в першу команду. Які емоції відчуваєш, коли досяг поставленої мети?

- Справді, я довгі роки мріяв грати в «Динамо». У мене були хороші вчителі в другій команді і наполегливою роботою в матчах і на тренуваннях довів, що гідний місця в складі. Але тепер в моїй кар'єрі наступив новий етап. Хочу стати лідером команди і разом з нею досягти великих успіхів.

- Незважаючи на регулярні виступи за основний склад «Динамо», Михайличенко як і раніше не викликає тебе до збірної. Як гадаєш, в чому причина?

- Мені складно відповісти, адже це прерогатива головного тренера Олексія Михайличенка. Напевно, моя нинішня гра його не цілком влаштовує. Юрій Сьомін також робить зауваження, просить більше брати участь в захисті. У плані створення атак у нього претензій немає. Якщо і далі прогресуватиму, тренери збірної напевно звернуть на мене увагу. Потрібно чекати і працювати. Мені до цього не звикати. Хочу побажати збірній успіхів в матчах з Білоруссю і Казахстаном.

- Які у тебе стосунки з Олексієм Михайличенком, ти грав під його керівництвом в «Динамо» і молодіжній збірній?

- Робочі. За Михайличенко в «Динамо» я дебютував, але грав дуже мало. Напевно, тоді був ще зовсім молодим. Пізніше після інциденту в молодіжній збірній у нас відбулася розмова. Я вибачився за свою помилку. Зізнаюся, по молодості часто виникали проблеми з режимом. Але це в минулому. Зараз у мене на першому місці футбол, а закріпитися у складі збірної України – одне із завдань, яке я ставлю перед собою.

- Як команда готується до недільного матчу з лідером чемпіонату? Сили після «Спартака» відновити вдалося?

- Так, у нас для цього є всі умови на тренувальній базі. Вихід до Ліги чемпіонів не повинен розслабляти. У чемпіонаті суперники тільки і чекають від нас слабкості, щоб відразу відібрати очки. Судячи зі стартових матчів, «Металург» знаходиться в пристойній формі. Тим цікавіше буде відібрати очки в лідера.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер