Олександр Алієв: «Наступного року будемо грати краще»

Олександр Алієв: «Наступного року будемо грати краще»

Півзахисник «Динамо» Олександр Алієв узяв участь у всіх забитих м’ячах своєї команди. Після гри Алієв прокоментував перебіг гри, вилучення Хачеріді, а також свою репліку на адресу Юрія Сьоміна під час гри:

- Хотілося просто перемогти. Незалежно від того, як складався хід подій у паралельному матчі. У першому таймі гра нам давалася, створили дуже багато моментів, але лише два з них реалізували. Потім два вилучення, після яких, звичайно, вже хотілося просто не програти. Найголовніше, що ми не зупинилися й билися до останнього. Шкода, що знову не реалізовуємо моменти. Адже їх у нас було дуже багато й у першому таймі, й у другому. Але це не чемпіонат України, де суперники можуть нас пробачити за марнотратство в атаці.

Що стосується вилучень, можу сказати, що в першому випадку червона картка була закономірною – Алмейда переривав вихід віч-на-віч. А в другому... Ми постійно пояснюємо цьому «дятлу», а він робить те ж саме – біжить до суддів і через свою поведінку отримує як не жовті, так червоні картки.

- Виходить, немає сенсу Хачеріді щось говорити?

- Ми постійно говоримо, а він не розуміє. Напевно, вважає, що якщо він у «Динамо», значить, вже усього досяг.

- Що саме сталося в епізоді, коли футболіст «Маккабі» вас ударив?

- Він ударив мене плечем. І, наскільки зрозумів, арбітр діставав картку саме для гравця «Маккабі». Але тут втрутився Женя Хачеріді. Йому навіть в Україні вже не вибачають, що він прибігає до суддів. Гадаю, арбітр показав йому закономірну червону картку.

- Він хотів заступитися за товариша...

- Не потрібно так заступатися! Протягом сезону йому постійно пояснюють, кажуть, щоб він не бігав. Динамівська форма не дає йому права цього робити. Судді роблять свою роботу, а футболісти – свою.

- А перша червона картка за фол останньої надії була виправданою?

- Гадаю, так. Гравець «Маккабі» виходив віч-на-віч... Я вважаю, картки взагалі не потрібно обговорювати. Арбітр, можливо, десь не так свистів. Але в цілому, вважаю, відпрацював чудово.

- Чи вважаєте нормальним говорити головному тренеру: «Я знаю, що мені робити!».


- Просто виник момент, коли суперник відверто симулював. Стрибнувши, я його абсолютно не зачепив, тому й крикнув на зауваження тренера, мовляв, знаю, що роблю. В цілому, як я можу щось казати тренеру, адже він нам немов другий батько. До того ж, йому з тренерської лавки видніше.

- Як оціните цей єврокубковий сезон для «Динамо»?


- Невихід із групи – це провал. Але в цьому винні лише ми самі. Упевнений, для нас це буде уроком на майбутнє.

- Які тепер цілі у «Динамо»?

- У першу чергу – завершити чемпіонат Україна на першому місці. А потім наші цілі будуть пов’язані з Лігою чемпіонів.

- Про що говорили в роздягальні після матчу?

- Це залишиться між нами.

- Те, що команда йде на зимову перерву на першому місці в чемпіонаті, підсолодить гіркоту невдачі в єврокубках?

- Хотілося б у Європі пройти далі, але в усьому винні ми самі. Якби переграли «Сток Сіті» на виїзді та зіграли внічию з «Бешикташем» у Стамбулі, для чого у нас були хороші шанси, все могло би скластися по-іншому. Самі потрапили до такої ситуації, самі й будемо з неї виходити. Трагедію з цього робити не потрібно, адже ми йдемо на першому місці в чемпіонаті, виграти який – тепер наше головне завдання. Будемо робити все можливе, щоб залишитися на верхній сходинці. Тоді зможемо відразу потрапити до групового етапу Ліги чемпіонів, та й самі чемпіонами ми давно не були. Тому хочеться знову відчути себе першими.

- Деякі вболівальники вважають, що команда не заслуговує на підтримку...

- Бувають періоди, коли команда не показує гарний футбол. Тим не менш, ми є лідером чемпіонату, примудряючись забивати на гол більше від противника. Звичайно, всі розуміють, що хочеться більш красивого футболу. Але бувають спади, періоди втоми, адже в цьому сезоні у наших футболістів було багато матчів на всіх фронтах. Гадаю, наступного року ми будемо показувати кращу якість гри й залишимося на першому місці.

- Вам є що сказати вболівальникам?

- Слова подяки за підтримку. Нехай вони приходять на матчі, в якій би скрутній ситуації команда не була. Ми завжди раді їх бачити, адже відчуваємо їхню допомогу, особливо в міжнародних поєдинках. Приємно, коли приходить цілий стадіон. Добре, якби був аншлаг і на матчах чемпіонату. Тоді з часом ми обов’язково будемо показувати гру, яку вболівальники хочуть від нас бачити.

- Гадаєте, на «Олімпійському» буде збиратися більше глядачів?

- Хочеться, щоб він заповнювався хоча б на половину, а під час єврокубкових матчів – повністю.

- Чого б ви побажали уболівальникам в Новому році?

- Щоб 2012-й рік був вдалим та успішним, щоб вони завжди вболівали за «Динамо» та збірну. Попереду Євро-2012, хочеться відчувати їхню підтримку. Ми же, у свою чергу, будемо робити все від нас залежне, щоб їх частіше радувати.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер