Олександр БЕРЕЖНИЙ: «Не спали кілька ночей»

Олександр БЕРЕЖНИЙ: «Не спали кілька ночей»

Наприкінці основного часу один з ключових виконавців «Динамо» тих років Олександр Бережний мав чудовий шанс відзначитися і тим самим вивести свою команду у фінал Кубка Чемпіонів, але доля розпорядилася інакше... Нині гравець, який подавав свого часу великі надії, відійшов у тінь від футбольного життя, але погодився поспілкуватися з кореспондентом офіційного сайту, згадати події тих далеких днів і дати свій прогноз на майбутні протистояння «Динамо» та «Борусії».

- У моїй кар'єрі таких матчів було не багато, - почав Олександр Миколайович. - Звичайно, пам'ятаю і гри з «Борусією» у півфіналі, але також мені запам'яталися і поєдинки з «Баварією» на стадії 1/4 Кубка Чемпіонів. Але все ж «Борусія» була складнішою. Прикро було за поразку. Вдома ніби добре зіграли, виграли з рахунком 1:0. У повторній зустрічі була рівна гра, але зробили ряд недозволенних помилок. В кінці все ж мали кілька можливостей забити. Та й у мене був хороший момент, але не склалося...

- Сильно нервували напередодні таких зустрічей?

- Ні. Ми виходили і грали, хто як умів. Вважаю, що тоді ми зіграли чудово, зобов'язані були виходити у фінал, але кілька грубих помилок - і все нанівець.

- Як вам гралося на заповненому «Олімпійському»?

- Вдома, як то кажуть, і рідні стіни допомагають. Атмосфера в Києві була чудовою. Все 102000 уболівальників гнали команду вперед, ми мали психологічну перевагу над суперником. Що стосується матчу-відповіді, то, мушу визнати, німці свою команду підтримували не так активно, але ми чомусь були пригнічені. Не знаю з якої причини це сталося.

- Може з «Динамо» тоді злий жарт зіграв успіх у чвертьфіналі в поєдинках з «Баварією»?

- Не виключаю цього. Якщо чесно, то у повторній зустрічі з «Борусією» ми розраховували на нічию, а коли граєш на нічию, то набагато більший шанс програти. Так і сталося.

- Що говорив у роздягальні головний тренер Валерій Васильович Лобановський?

- Нічого особливого. Він просто подякував усім за гру, за те, що робили все можливе заради перемоги. Адже він сам розумів, що ми програли лише через власні помилки. Зрозуміло, що і кожен з нас всередині переживав те, що трапилося. Точно не спали кілька ночей, але всередині команди ніяких ексцесів не траплялося. Ніхто нікому не виказував претензій. Перенесли фіаско, можна сказати, дружно.

- Як часто згадуєте ті зустрічі?

- Іноді трапляється. Особливо коли дивлюся європейські футбольні баталії.

- А що скажете про майбутнє протистояння «Динамо» та «Борусії»?

- Вважаю, що на даний момент німецький клуб за грою перевершує киян. Звичайно, важливим є той факт, що матч-відповідь «Динамо» проводить вдома, але якщо «Борусії» вдасться перемогти в першій зустрічі, то навряд в столиці України вони зіграють слабкіше.

Андрій Недбайло

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер