Олександр ГЛАДКИЙ – із новою мотивацією до великих цілей!

Олександр ГЛАДКИЙ – із новою мотивацією до великих цілей!

Свого часу новачок «біло-синіх» зразка літа 2016 року Олександр Гладкий, граючи за «гірників», забив не один гол у ворота динамівців, а тепер, одягнувши футболку нашого клубу, сподіваємося, вже в сезоні 2016/17 неодноразово виконає подібне вже на благо «Динамо» в поєдинках із клубом з Донецька.

Олександр народився в невеликому містечку Лозове, Харківської області, й футбол із самого раннього дитинства став для нього улюбленим заняттям.

- Місто у нас немаленьке, але й великим його назвати складно. Зайняти себе дітлахам було дуже складно. Секцій або гуртків мало. Левову частку вільного часу проводили на вулиці. А що робити, як не у футбол грати? Ось я і грав, напевно, вже років із шести. У мене є старший брат, який займався футболом у місцевій ДЮСШ. З ним на тренування я і ходив. Брав вільний м'яч та борсався з ним десь збоку.

У восьмому класі Гладкий поїхав вступати до харківського спортінтернату, але йому сказали, що цього року набору його віку немає. Довелося відкласти переїзд до Харкова, а пізніше виявилося, що набір усе ж таки був... Але час дарма він не втратив: «Саме в той період мені вдалося почати виступи за «дубль» «Авангарду», який грав у першості області. Свій дебют пам'ятаю дуже добре - в матчі, в якому наша команда виграла з рахунком 11:0, я вийшов на заміну та відзначився чотири рази».

Як завжди у наших профайлах гравців ми в обов'язковому порядку приділяємо особливу увагу першим тренерам майбутніх гравців нашого клубу. Ось і у випадку з Гладким таким став Сергій Лобач, якого, на жаль, уже немає в живих. Ще одним наставником, який вклав свою працю в розвиток футбольних талантів Гладкого, став тренер харківського УФК-1 Олександр Кривчиков. На його думку, Саша вже тоді помітно виокремлювався серед своїх однолітків: «Він мав хороший удар з обох ніг, що є рідкістю в дитячому віці. Завдяки блискучим антропометричним даним упевнено почувався у грі на другому поверсі й міг самостійно протаранити захист суперників. Але головною його якістю було невгамовне бажання грати та вдосконалюватися. Він буквально жив футболом. До всього іншого, яких би успіхів він не досягав на полі, завжди залишався скромним хлопцем. Зіркова хвороба була йому чужа».

Погравши на молодіжному рівні за «Металіст» (2003-04), перспективний форвард незабаром дебютував і в першій команді цього клубу. Свій гольовий рахунок на вищому рівні Гладкий відкрив у матчі проти «Волині» (2:4), що відбувся 7 листопада 2004 року.

Після цього в його кар'єрі були ФК «Харків», «Шахтар», «Дніпро», «Карпати» та знову донецький «Шахтар».

Загалом до переходу влітку 2016 року в якості вільного агента до київського «Динамо» Олександр Гладкий провів на професійному рівні 368 матчів та забив 109 голів. Із досягнень за цей період відзначимо звання найкращого бомбардира чемпіонату України в сезоні 2006/07 у складі ФК «Харків» (29 матчів, 13 голів), два титули чемпіона країни (2007/08, 2009/10), два Кубки України (2007/08, 2015/16), три вітчизняних Суперкубка (2008, 2010, 2014) та Кубок УЄФА (2009) із «Шахтарем».

Основним фактором, що зумовив його перехід до стану київського «Динамо», став, на думку самого Олександра, вибір на його користь керманича «біло-синіх» Сергія Реброва: «Для мене факт інтересу саме збоку головного тренера був найважливішим аргументом, вирішальним у моєму рішенні. Звичайно, також було дуже важливо, що «Динамо» - великий клуб із величезними традиціями, який виступає в Лізі чемпіонів».

Що стосується своїх перспектив у нашому клубі, то вони лежать у відповіді, яку Гладкий дав у своєму першому інтерв'ю після підписання контракту офіційному клубному сайту: «Кар'єра будь-якого спортсмена - це життя в умовах постійної конкуренції. Як кажуть, перемагає найсильніший. Цим мене не налякати. Я впевнений, що мотивація, конкуренція та завзятість є основою для досягнення успіху. У своїх силах я впевнений і збираюся підтвердити це не словами, а своєю самовіддачею на футбольному полі».

Copyright © FC Dynamo Kyiv

* фото А.Лукацький

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер