Олександр ГОЛОВКО: «Якщо нападник не забиває - є проблеми»

Олександр ГОЛОВКО: «Якщо нападник не забиває - є проблеми»

- Цей збір та турнір, напевно, дали вам поживу для роздумів?

- Безперечно, й дуже багато. Але найбільша проблема в тому, що найближчі три місяці ми не будемо бачити хлопців. Це - прірва. Якщо втратиш футболіста лише на тиждень - і вже не знаєш, в якому він стані. Ми же їх не готуємо, а можемо лише контролювати та намагатися провести правильну селекцію. А в якому стані вони приїдуть - це робота клубів. Наперед скажу, що восени «Динамо» U-19 починає грати в Лізі чемпіонів, відразу же почнуться питання, тому що футболісти повинні будуть грати у клубі, це важливіше, ніж збірна. Тож я заздалегідь до цього готовий - потрібно буде знаходити певний компроміс. Те ж саме буде й стосовно «Шахтаря», можливо, у трохи меншій мірі.

- У Вашому розпорядженні були четверо динамівців, як можете оцінити їхню гру?

- Нападник не забиває - значить, є проблеми (я кажу про Яремчука). У дуже поганому стані Бесєдін, усі питання до нього. Він у цьому стані почав збір і в такому ж закінчив. Він уже не хлопчик, і має нести за це певну відповідальність - ми з ним про це розмовляли. З цієї причини він не готувався до гри проти Ізраїлю, я не планував його використовувати, оскільки сподівався, що він що-небудь покаже сьогодні, але ні - гра вийшла для нього не дуже хорошою, нехай замислиться. Наші ігри - це вітрина, й якщо він хоче продовжувати далі прогресувати, роботодавці перебувають тут, їм потрібно щось доводити та показувати.

Стосовно Паші Лук'янчука в мене питань немає, все, що може, він віддає на полі, інше питання, наскільки він опорний півзахисник. Іноді ми його використовуємо на цій позиції, й усе, що можливо, він віддав.

Від Віті Циганкова були дзвінки ще до збору, що він, можливо, приїде, а, можливо, - ні. Стан, м'яко сказати, незрозумілий. Це збірна - або ми сюди їдемо, або ні. Коли він прибув, я так розумію, розраховував лише на одну гру. І я не став чинити перепони - він по\їхав із розташування нашої команди. Повторюся, у мене залишилися питання, оскільки до збірної потрібно їхати трохи з іншим настроєм.

- Тобто, у нього не було травми?

- Він скаржився на спину, сказав, що є певні проблеми, які не дозволяють зіграти. Перед турніром я казав, що не буду змушувати хлопців грати за будь-яку ціну. І не випущу футболіста, у якого є якісь проблеми зі здоров'ям. Тому поїхав Харатін, Хльобас, Кабаєв, ну й Циганков після першої гри.

Але, вважаю, перспектива у цієї команди є за умови, якщо ми всі разом зберемося, тоді й вимагати будемо більше.

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

* фото В.Раснер

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер