Олександр Головко: “З перших хвилин зустрічі ми були впевнені у перемозі”

Олександр Головко: “З перших хвилин зустрічі ми були впевнені у перемозі”

Три гри поспіль динамівців Києва з донецькими гірниками остаточно розставили всі крапки над “і” у соломоновому питанні “хто кращий?”. Тепер настала черга журналістів та фахівців розібрати “по кісточкам” та “розкласти по полицям” події трьох днів травня 2003, які сколихнули футбольну Україну. Ведучий популярної телепрограми “Наш футбол” на телеканалі УТ-1 Сергій Голяченко запросив до студії ветерана динамівців Олександра Головка та капітана гірників Анатолія Тимощука. Стенограму їх розмови пропонуємо вашій увазі.

-У який момент ви відчули, що за для перемоги залишилось лише трішки дотиснути суперника?
-Олександр Головко:
З перших хвилин зустрічі ми були впевнені у своїй перемозі. Кожен із хлопців налаштовував себе лише на позитивний результат. Не дивлячись на програш у першому таймі, ми змогли перебороти себе, що, в підсумку, принесло нам перемогу.

-Хто найбільше дошкуляв із суперників?
-О.Г.:
Мені дуже сподобалася командна гра “Шахтаря”, їх високі швидкості в першому таймі. Іноді до атак підключалися по чотири-п’ять гравців команди суперника, що завдавало нам чимало клопотів.

-Чи був у команді попередній “розбір польотів”? Як команда сприйняла програш у фіналі і чи маєте нарікання на суддівство?
-Анатолій Тимощук:
За великим рахунком, дії арбітру не внесли особливих коректив у хід поєдинку. Висновків з поразки ще не робили, адже понеділок у гравців – вихідний. У вівторок зберемося, тоді й поговоримо.

-Яка ваша думка про гру?
-А.Т.:
“Шахтар” показав високий рівень гри в першому таймі. Опісля хлопці “підсіли”, що не забарилося сказатися на результаті.

-За рахунок переваги в якій ланці перемогло “Динамо”?
-О.Г.:
Того дня команда “Динамо” була сильніша за команду “Шахтар”. Тут не варто казати про окремі ланки. Перевага стосувалася не лише індивідуальної майстерності та фізичних кондицій, але й психологічного стану гравців.

-Порівняйте ігри з “Шахтарем” у чемпіонаті та Кубку країни?
-О.Г.:
У травні ми зіграли три гри з гірниками і пересвідчилися, що один із головних “козирів” суперника – контратаки. З огляду на це у фінальному матчі тренери наситили оборонну ланку. Тому в фіналі у стартовому складі вийшов лише один форвард. У другому таймі, коли ми програвали 0:1 і мали переломлювати хід гри, на допомогу Максиму Шацьких вийшов Діого Ринкон.

-Візуально здавалося, що “Шахтар” фізично не спроможне протистояти динамівцям усі дев’яносто хвилин...
-А.Т.:
Про це важко казати. На мою думку, обидві команди показали гарну фізичну підготовку. У неділю тренери “Динамо” краще зробили заміни. Саме вони вирішили долю поєдинку.

-Після двох поспіль поразок (перемог) щось змінилося в психологічному плані по відношенню до суперника?
-А.Т.:
Аналогічна ситуація виникла і минулого року. Маємо гідно витримати психологічний удар і продовжувати боротися за чемпіонський трофей у останніх чотирьох матчах.
-О.Г.: Упродовж багатьох років “Динамо” поважає свого суперника і конкурента – донецький “Шахтар”. Навіть після гострих сутичок хлопці подають один одному руку. Звичайно, зараз психологічний стан у “Динамо” кращий. Адже не завжди вдається виграти три гри поспіль у такої сильної команди і, до того ж, свого головного конкурента. Такі перемоги не забуваються. Вважаю, ми зробили крок вперед у професійному рості.

-Останнім часом ви не потрапляєте до національної збірної. Це пов’язано з травмою?
-О.Г.:
Питання краще адресувати тренерам збірної. Я повністю відновився після травми і готовий допомогти як “Динамо” так і збірній. Фізично готовий на 100%.

-Леонід Буряк мав з вами розмову?
-О.Г.:
Леонід Йосипович буває на нашій базі в Конча-Заспі. Він цікавився моїм здоров’ям. Дякую, що викликав до табору національної команди на матч з іспанцями. Це для мене було гарним стимулом.

-Чи відчуваєте якісь претензії з боку тренерів збірної?
-О.Г.:
Я повинен гарно виконувати свою роботу. Як тренери вирішать – так і буде.

-Як оцінюєте шанси збірної на вихід до фінальної частини Євро-2004?
-О.Г.:
Вся боротьба попереду. Ще маємо шанси посперечатися з іспанцями за перше місце в групі, тож треба їх використати. Мусимо налаштовуватися на перемогу в кожному з матчів. Тоді вирішимо поставлене перед збірною завдання.

-Олександре, вітаю вас із здобуттям Кубку України та зичу здоров’я, успіхів і творчої наснаги...
-О.Г.:
Дякую. Користуючись нагодою, хочу привітати вболівальників з перемогою в кубковому турнірі. Сподіваємося порадувати наших прихильників і перемогою в чемпіонаті. Ми граємо для вас!

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер