Олександр ІЩЕНКО: «Перемоги в трьох фіналах ДЮФЛУ не можуть не радувати»

Олександр ІЩЕНКО: «Перемоги в трьох фіналах ДЮФЛУ не можуть не радувати»

Три з них - U-15, U-16 та U-17 - змогли виграти змагання і стати чемпіонами України. Лише молодша команда U-14 у фіналі прикро поступилася донецькому «Шахтарю» по пенальті, незважаючи на те, що перевершувала суперника по грі. Підсумки виступу динамівських команд у фінальних етапах підвів старший тренер клубної ДЮФШ Олександр Іщенко:

- Звісно, результатом я задоволений, але хотілося б трохи більшого. Хлопчаки 2002 року, які мали перевагу у фінальній грі з «Шахтарем», в кінці двічі не забили, маючи стовідсоткові моменти, і програли по пенальті. Я бачив ці сльози хлопців, для них це перший фінал, звичайно, вони дуже засмутилися, тому залишився осад. Ну, а якщо брати спортивну складову, то у нас перемоги в трьох фіналах, 15 забитих м'ячів і жодного пропущеного - такий показник не може не радувати. Але не втомлююся повторювати, що крім спортивного результату, наше головне завдання підготувати футболістів для «Динамо» U-19 і U-21, щоб вони мали якостями, необхідні в цих командах

- Для молодших це тільки перший фінал ДЮФЛ, в наступному році реабілітуються...

- Він підтвердив мої слова. Які я сказав їм після матчу, коли емоції трохи вляглися: виграє той, хто забиває. Ми не забили і не виграли. А пенальті - це лотерея. Старші ж динамівці все вирішили в основний час.

- Зазвичай доля чемпіонства вирішується в фінальних матчах з «Шахтарем». У цьому році в двох групах «гірники» до цієї стадії не дійшли, з чим, на ваш погляд, це пов'язано?

- Думаю, справа в конкуренції, що зросла. «Карпати» завжди мали хорошу школу і претендували на найвищі місця. Цього року вони довели, що були і залишаються кузнею кадрів, сам факт присутності в фіналах команд «УФК-Карпати» говорить сам за себе.

- Ви особисто спостерігали за багатьма матчами, чи сподобався хтось із хлопців інших команд, яких би хотіли запросити в «Динамо»?

- Це питання завжди стоїть гостро. Звичайно, нам би хотілося мати в своїх лавах найсильніших футболістів. Але, як резонно зазначив один з тренерів львівських «Карпат»: «Якщо ви заберете всіх кращих, з ким ви будете грати?». Щось у цьому є. Тому ми точково підходимо до доукомплектації, і якщо когось намітили, хтось сподобався і може нас підсилити, з наміченого шляху не звертаємо.

- Цього літа випускається група хлопців 1999 року народження, багато хто з них потраплять до команди U-19, як можете оцінити перспективу цих хлопців?

- У списку тих, кого б хотіли бачити у себе в команді Мороз Шматоваленко і Шацьких, 13 осіб - вони візьмуть участь в попередньому зборі, який розпочнеться 11 липня. Звичайно, хотілося, щоб якомога більше хлопців залишилося, але в команді U-19, природно, вимоги і конкуренція вищі, залишаться найкращі - так і повинно бути, а хто саме - вирішать тренери. Також в цьому процесі активну участь тренер молодіжного складу Унаї Мельгоса. Хочу побажати хлопцям проявити бажання, щоб зачепитися і залишитися в обоймі U-19. Хоча, думаю, їх особливо агітувати не потрібно - самі все розуміють.

- Цього року в динамівській школі передбачені зміни і ротація тренерів?

- Звичайно. Тренери випускної групи Косовський і Анненков перейдуть на роботу з іншими віковими групами. Було прийнято спільне рішення, що Анненков стане старшим тренером команди хлопців 2002 року народження, а Косовський прийме 2003 рік, який тільки перейшов в академічну групу. Я ставив і ставлю завдання підготовки тренерів для команд U-19 і U-21, вже є приклади Сергія Федорова та Ігоря Костюка. Вірю, що з часом хлопці будуть відповідати рівню, який пред'являється в цих командах, а їх успіх послужить прикладом і стимулом для тренерів інших академічних груп, щоб прогресувати.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер