Олександр ІЩЕНКО: «Такі перемоги працюють на імідж київського «Динамо»

Олександр ІЩЕНКО: «Такі перемоги працюють на імідж київського «Динамо»

- «Динамо» одного разу вже брало участь у Кубку Скопіньо в 2006-му році. Тоді їздили хлопці 1989-го року народження, команда, в якій грав Артем Кравець. Цього року, як ми й припускали, основною й найважливішою зустріччю виявилася перша – з італійською «Ромою». У день нашого приїзду та безпосередньо перед грою до цього поєдинку була підвищена увага й інтерес, як збоку журналістів, так і італійських фахівців. Усі хотіли порівняти, як виглядатимуть «Динамо» та «Рома». В певній мірі це був показовий матч усього турніру, щоправда, незрозуміло, навіщо його було робити першим. Поєдинок виправдав наші очікування, це дійсно була гра гідних суперників, як за змістом, так і за привабливістю. Він завершився нашою перемогою 2:1.

Другий матч із місцевою командою ФК «Рієті» вже грали, відштовхуючись від результату. Для нас було найголовнішим не програти, але в той же час, неприйнятно було відсиджуватися в обороні. Вважаю, ми продемонстрували видовищну гру, чому сприяло те, що керівники нашої команди Альберто Боcх та Юрій Дмитрулін із Артемом Яшкіним вимагали від хлопців показати атакуючий футбол, адже на грі були присутні дуже багато вболівальників. У підсумку, нам вдалося перемогти 3:0.

Шляхом складної системи визначення півфіналістів на цій стадії нашим суперником став угорський ФК «Уйпешт». Незважаючи на скромний рахунок 2:0, особливих проблем ми з цією командою не мали, вели всю гру, дали можливість зіграти всім хлопцям, які були у складі делегації.

У другому півфіналі італійська «Тернана» несподівано переграла празьку «Спарту». Поступаючись упродовж зустрічі 0:2, їм вдалося зрівняти рахунок та виграти серію пенальті. Напевно, це забрало в них багато сил, тому що у фіналі ми мали беззаперечну перевагу за рахунок пресингу, швидких переходів із оборони до атаки й упевнено перемогли 3:0. Найприємніше, що цей матч транслювався по телебаченню, а на церемонії нагородження призи вручав мер міста. До слова Рієті – історичне, стародавнє місто, воно є географічним центром Італії.

Загалом турнір проходив у дуже теплій атмосфері, до нас добре ставилися, ігри висвітлювала преса. Лісовий був заслужено визнаний найкращим гравцем турніру, оскільки, дійсно, виглядав просто блискуче.

Вважаю, найголовніше, що команда U-17 повністю спрацювала на імідж «Динамо». Ми вже отримали від трьох команд запрошення на їхні осінні та зимові турніри – «Спарти», «Роми», «Уйпешта». Також організатори залишилися задоволеними нами, обіцяли запросити нас на цей турнір у наступному році. Окрім того, ми отримали чудову можливість перевірити себе на міжнародному рівні, адже ігри на турнірі були дуже високого рівня. В Україні подібні матчі в нас лише з «Шахтарем», ну, можливо, ще з кимось. А тут хлопці відчули, що таке участь у єврокубках, цей досвід їм знадобиться в майбутньому.

Окрім цього, хлопці відвідали лікарню для онкохворих, заходили до дитячих палат, вручали їм подарунки, сувеніри, фотографувалися, вони були дуже раді. Також була екскурсія по історичному центру міста. Ми дуже вдячні організаторам.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер