Олександр ІЩЕНКО: «У фіналі ДЮФЛУ хороше поле для роботи»

Олександр ІЩЕНКО: «У фіналі ДЮФЛУ хороше поле для роботи»

25 червня він був у Львові на грі п'ятнадцятирічних футболістів «Динамо» та «Шахтаря» (2:2), а днем ​​пізніше у Сваляві відвідав поєдинок чотирнадцятирічних гравців київського та донецького клубів (0:0).

- Загальний рівень турніру поки ще зарано оцінювати, минули лише два тури групового етапу, – розповідає Олександр Олексійович. – Але вже зараз можна сказати, що місце проведення фінальних турнірів – у Львові та Сваляві – обрано дуже вдало. При всій повазі до Маріуполя, де змагалися команди роком раніше, і хорошого рівня полів у цьому місті, ви самі розумієте, що екологія там залишає бажати кращого. А цей фактор для дітей та юнаків дуже важливий. Тут же все добре організовано, на стадіонах багато глядачів. Що стосується футбольних моментів, у цих вікових групах уже явно виокремлюються окремі виконавці. Є свої лідери й у «Динамо», й у «Шахтарі». У таких змаганнях тренери можуть знаходити для себе футболістів, які в майбутньому можуть викликати інтерес і для молодіжного, а потім і для основного складів «Динамо».

- «Динамо» в ДЮФЛУ U-14 та U-15 зіграло внічию з «Шахтарем». Рівень продемонстрованої гри дозволяє нашій команді претендувати на перші місця в турнірах?

- Команда U-15 просто зобов'язана була вигравати, впродовж матчу ведучи в рахунку 2:0. На жаль, втримати перевагу не вдалося. А U-14, говорячи про перебіг гри, могла як виграти, так і програти. На останніх хвилинах наш нападник Михайленко не реалізував вихід віч-на-віч. Але, заради об'єктивності, нічия стала справедливим підсумком.

- На матчах ДЮФЛУ працюють динамівські селекціонери. Хтось із гравців уже потрапив «на олівець»?

- Не лише наші селекціонери тут, а й «Шахтаря», «Дніпра» та багатьох інших клубів. У фіналі зібрані найкращі гравці України даного віку, хороше поле для роботи.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер