Олександр ІЩЕНКО: «Завдання – боротися за перші місця в усіх віскових групах»

Олександр ІЩЕНКО: «Завдання – боротися за перші місця в усіх віскових групах»

- Завершилися групові турніри в Дитячо-юнацькій футбольній лізі (ДЮФЛ) України, всі чотири команди «Динамо» вийшли до стикових матчів. На даний момент виступу на всеукраїнській арені наших хлопців можна поставити найвищий бал?

- Ставити найвищий бал поки що передчасно. Потрапити чотирма командами до фінальної частини – наше завдання мінімум. Ми зіграли лише перші стикові матчі на виїзді, і тепер серйозно налаштовуємося на матчі-відповіді.

- Як вважаєте, регламент нинішнього сезону в ДЮФЛ, зі стиковими матчами перед фінальним турніром, є більш доцільним, ніж у попередні роки?

- Вважаю, що так. Грати п'ять ігор за сім днів, як було в попередні роки, – навантаження величезне, особливо якщо врахувати, що це кінцівка сезону. Та й якість полів, у тому ж Нікополі, залишала бажати кращого. Врешті-решт, в останніх двох іграх, які припадали на півфінал та фінал, футболу ми фактично не бачили. Хлопці були, як вичавлені лимони, і таким чином фактично вбивалося те, що ми називаємо імпровізацією у футболі.

- Перемоги в усіх вікових групах реально досягнути?

- Перед тренерами всіх вікових груп було поставлено ​​саме таке завдання – не просто вийти до фінальної частини, а й боротися за перші місця.

- На вирішальних матчах за участю академічних груп «Динамо» присутні керівники клубної ДЮФШ?

- Звичайно. Особисто я виїжджав на ігри до Володимир-Волинського, в четвер ми разом із Володимиром Онищенком були присутні на матчі хлопців 1998 р.н. у Львові, а в п'ятницю Володимир Іванович дивився гру хлопців 1995 р.н. у Моршині, звідки повернувся для вирішення організаційних питань

- Те, що велика група хлопців 1995 р.н. уже встигла побувати на зборах із резервними командами – це плюс для них перед участю у фінальному турнірі?

- Безсумнівно. Звичайно, футболісти переймаються, чи будуть вони працевлаштовані. Якщо ж на них уже звернули увагу тренери молодіжної команди та «Динамо-2», я впевнений, це якраз і послужить тим чинником, завдяки якому хлопці будуть повністю віддаватися грі, і своїм прикладом покажуть іншим, що за хорошої роботи й відповідного ставлення для них дорога до дорослих команд також не зачинена.

- За яким принципом відбирають гравців випускного віку тренери «Динамо-2» та молодіжного складу, Андрій Гусін та Олександр Хацкевич відповідно?

- Ми працюємо в тісному контакті з тренерами команд усіх рівнів. Майстер-класи для вихованців ДЮФШ проводили Хацкевич, Белькевич, Гусін, Ребров. Цілком природно, що вони володіють інформацією та знають потенціал кожного з гравців. На мій погляд, у такому поєднанні ми виробили правильну політику, й у тренерів є повна інформація про хлопців випускного класу 1995 р.н.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» Київ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер