Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Будемо виправляти ситуацію у весняній частині сезону»

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Будемо виправляти ситуацію у весняній частині сезону»

- Результати команди у виїзних матчах є набагато гіршими, ніж у домашніх. У чому причина – молодим гравцям психологічно ще важко поратися з тиском чужих трибун чи їм легше дається тактична модель домашніх ігор, коли команда грає «першим номером»?

- Справді, на виїзді очок ми практично не набираємо. Відразу підбиваючи підсумок осінньої частини сезону, зазначу кілька факторів. У 1-й лізі дуже великий вплив має суддівський фактор. Хоча у сьогоднішній грі до суддів жодних претензій немає  і вилучення, і пенальті були закономірні.

Що стосується тактики, ми намагаємося грати «першим номером», а наші суперники переважно закриваються та грають у простіший футбол, заснований на контратаках.

Що стосується психології, швидше питання не в ній, а в досвіді, якого нашим гравцям бракує.

- У своїй роботі ви використовуєте методики з конспектів Валерія Васильовича Лобановського чи будуєте свою ідеологію розвитку команди?

- Футбол сильно змінився з того часу. Є якісь тренування, вправи, які були раніше й які ми використовуємо, але переважно ми зараз більше працюємо над тактикою команди, командною взаємодією. А для такого футболу, який був за Валерія Васильовича, потрібні футболісти абсолютно іншого рівня.

- Тоді переважно грали українці...

- Так у нас же якраз і грають молоді українські гравці.

- У цих молодих футболістів є перспектива?

- Перспектива у них є, головне, щоб вони нею скористалися.

- Навесні «Динамо-2» має вирішувати завдання збереження прописки. Чи чекати підсилення складу під час зимового трансферного вікна?

- Багато футболістів нашого клубу перебувають в оренді. Можливо, хтось із них повернеться, але це вже вирішить керівництво. Але я ще раз повторюся: купувати до «Динамо-2» ми нікого не будемо. Зрозуміло, що нам потрібно зберегти місце в 1-й лізі, ця команда нам потрібна в плані досвіду, тому що в тому ж молодіжному чемпіонаті, де я працював, зовсім інший рівень. Тут чоловічий футбол. Так, можливо, цим хлопцям ще зарано тут грати навіть у плані фізіології, але це для них колосальний досвід. Тут є футболісти, які вдвічі старші за наших хлопців. Але це досвід. Зрозуміло, що турнірна ситуація на сьогоднішній день сумна, але що поробиш, ми маємо виправляти цю ситуацію вже у весняній частині.

© www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер