Олександр ХАЦКЕВИЧ: «На такому полі важко було перемогти»

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «На такому полі важко було перемогти»

- Підсумок гри на табло – рахунок 3:0. Якщо твоя команда володіє перевагою, це ще не значить, що вона виграє. Я думаю, що визначальним у цьому матчі був момент у другому таймі, який не використав Олег Маїк. Хоч ми й налагодили в останніх турах гру під час стандартів, сьогодні вона знову розлагодилася. Три м'ячі ми пропустили зі стандартних положень. Це персональна відповідальність, командна відповідальність. Начебто люди знають, хто з ким грає, але, на жаль, у цьому матчі нас ця проблема знову спіткала.

Що стосується гри загалом, на такому полі важко було перемогти. Миколаїв – чудове місто, чудовий стадіон, але з газоном потрібно щось робити. У силовий футбол нашій команді важко грати. Ми намагаємося комбінувати, але коли на перший план виходить простота дій, зрозуміло, що той же Пєсков, більш досвідчений, більш потужний футболіст, угорі все виграє. Так, ми теж спростили гру, але такий футбол радості не приносить. А по грі рахунок на табло.

- Із чим пов'язана відсутність у заявці на матч Юссуфа?

- В Айїли народжує дружина в Америці, тому ми його відпустили ще після минулої гри. Можливо, якраз його відсутність позначилася під час стандартних положень. Його присутність, як правило, надає впевненості партнерам по команді та грає важливу роль якраз під час стандартних положень. Але якщо в людини дружина народжує, ми не мали права не відпустити його.

- У заявці на гру було шість запасних замість звичних сімох. Сьомим мав бути Юссуф чи хтось із гравців отримав травму безпосередньо перед грою?

- Везти гравців для кількості теж немає сенсу. Ті, хто були готові перед грою, ті й поїхали. І я зараз сказав хлопцям у роздягальні, що фактично цей склад, не враховуючи травмованих Хльобаса та Гемеги, й буде у весняній частині чемпіонату намагатися виправити ситуацію, до якої ми потрапили в турнірному плані.

- За «Миколаїв» грає найкращий бомбардир 1-ї ліги Сергійчук. Його придбання могло б допомогти вирішити проблеми «Динамо-2» в атаці?

- Проблеми з грою в атаці в нас справді існують. Але, наскільки мені відомо, на цього форварда претендують навіть команди Прем'єр-ліги. І в мене про нього запитували деякі тренери команд УПЛ. Проблеми в атаці будуть вирішуватися тими гравцями, які в нас є. Нікого для «Динамо-2» купувати немає сенсу, тому що є свої вихованці. Хлопці мають зростати й отримувати досвід чоловічого футболу в першій лізі.

- У другому таймі одночасно грали відразу троє номінальних нападників, однак і це не принесло успіху. У чому причина того, що вони не розкривають свій потенціал?

- Ви подивіться на їхній вік. Маїку 19 років, Яремчуку – 18, Панфілову – 20. В обороні у команд першої ліги грають досвідчені виконавці, багато з яких уже й Прем'єр-лігу пройшли, й досвіду в них більше, й фізично вони сильніші. У силовий футбол в атаці ми не можемо грати. Ми використовуємо більш комбінаційний стиль, а в силовій боротьбі нагорі ми програємо дуже багато. Все це пов'язано з віком та досвідом наших гравців.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер