Олександр Хацкевич: «Молодь уже не підігрує, а грає сама»

Олександр Хацкевич: «Молодь уже не підігрує, а грає сама»

Молодіжна команда «Динамо» пішла на зимову перерву, провівши у першій частині сезону 20 матчів. Здобувши 8 перемог, п’ять раз зігравши внічию та зазнавши сімох поразок, команда Олександра Хацкевича розташувалася на восьмому місці в турнірній таблиці:

- Підбиваючи підсумки першої половини сезону, можу сказати, що хлопці дорослішають. Хтось раніше, хтось трохи пізніше, і самі відчувають свій прогрес. А для нас, тренерів, це найголовніше. Не зовсім задоволений їхньою технічною майстерністю, але в плані тактики вони дуже помітно додали. Навіть коли з ними грають хлопці з першої команди, молодші не підігрують, а грають самі, розуміють, які взаємодії необхідні на футбольному полі. Не все, звичайно, складається, але нічого страшного, адже їм лише по 18 років.

- Чи можна сказати, що склад команди, нарешті, стабілізувався?

- Якщо нам нікого не дають із першої команди, стабільно розраховуємо на 13-14 чоловік. Хто краще виглядає на тренуваннях, той і грає.

- Під час міжсезоння до вас приєдналося кілька випускників академії – Болденков, Бущан, Нікітюк, Васильєв. Але як не дивно, більш-менш стабільно грає лише Лухтанов, який і зовсім на рік молодший за них...


- Так, В’ячеслав високий, фактурний центральний захисник, непогано себе проявляє, і ми на нього розраховуємо. Щоправда, Лухтанов не «потрапив» до гри в останньому матчі з «Карпатами», тому що два перші м’ячі були забиті саме з центральної зони. Але він молодий хлопець, 1995-го року народження, можливо, не повністю відновився, хоча перед грою ми обов’язково про це запитуємо. Якщо не готовий до гри, нічого страшного немає. У нього все попереду. Напружений графік матчів через два дні на третій корисний для нього.

- Упродовж сезону в команді часто змінювалися воротарі. Останнім часом Бущан тренувався з першою командою і навіть потрапляв до заявки на матчі. Чи можна сказати, що воротарська позиція на даний момент найбільш проблемна в команді?

- За воротарів у нас відповідає тренер Тарас Луценко. Всі питання з цього приводу можете поставити йому.

- Які кадрові зміни очікуються в команді?

- За останній місяць ми переглянули багато хлопців, які проводили разом із нами тренування. Хтось ще приїде на турнір Макарова, щоб ми могли подивитися на нього в ігровому середовищі. Словом, хлопці у нас будуть, всі вони – українці. Плюс цього року клубна Академія випускає хлопців 1995-го року народження, серед яких є дуже цікаві гравці. Будемо їх також залучати до спільної роботи. Але якихось серйозних поповнень і змін у нас не буде. Якщо хтось підійде, це буде одна, дві, максимум три людини. Вони мають сприяти подальшому зростанню молодіжного складу і мати перспективу для першої команди.

- Уже відомо, хто з ваших підопічних поїде на збір із першою командою?

- У мене немає необхідності спеціально когось рекомендувати Юрію Сьоміну. Якщо ігри «Динамо-2» він бачить рідше, то в нас достатньо часто проходять двосторонні ігри з основним складом, в яких Юрій Павлович може сам бачити у справі наших вихованців. Він уже сказав про те, що є прізвища футболістів, яких він планує залучати до тренувального процесу в першій команді. Багато чого буде залежати від того, хто залишить основний склад, а також інших чинників. Тому все ще може змінитися. Не хочу називати конкретних прізвищ, щоб даремно не обнадіювати хлопців. Остаточний список буде формуватися, коли команди підуть до відпустки.

- Незабаром рік, як ви керуєте молодіжною командою. Чи буде у вас зустріч із президентом, на якій підіб’єте підсумки роботи?

- Я вже спілкувався з ним по телефону та сподіваюся зустрітися особисто. Першочергового завдання в плані досягнення результату президент перед нами не ставив. Він не вимагає, щоб ми посіли перше, друге чи третє місце в турнірній таблиці, це завдання ми ставимо собі самі. Головне, щоб хлопці зростали як футболісти й підсилювали першу команду. Для цього ми і працюємо.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер