Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Ми забили чистий третій м’яч, але його не зарахували»

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Ми забили чистий третій м’яч, але його не зарахували»

- Була хороша гра на важкому полі. Грали у свій футбол, діяли, як планували. Все йшло б нормально, але... Цих хлопців, які судять, критикувати не можна? У мене просто немає слів. Коли забивається чистий третій м'яч, наш футболіст каже, що він був у воротах, а арбітр відповідає, що він повинен торкнутися сітки, щоб його зарахували, - це вище мого розуміння. А за рахунку 3:1 гра була б вже зроблена. Але що поробиш. На 94-й хвилині суддя також побоявся поставити пенальті у ворота суперника, коли збивали Маіка в штрафному майданчику. Замість цього він ще й нагородив нашого футболіста жовтою карткою. Мені це взагалі не зрозуміло. Після гри я запропонував суддівській бригаді зайти в роздягальню і подивитися в очі хлопцям, які віддали все на полі, залишили всі сили.

- Які вказівки ви давали своїм підопічним, що вони перегравали більш високих і фізично сильних гравців суперника?

- Всім відомо, що в командах, де працює Кварцяний, антропометрія футболістів одразу зростає. Тому говорили більше тримати м'яч внизу, що гравці й намагалися робити. Можливо, поле і не дозволяло робити це в повній мірі, але ми все одно грали у свою гру.

- Сьогодні дещо незвично виглядала лінія захисту. Чому Братков та Трубочкін грали не на своїх місцях?

- Ваня і в минулому сезоні провів чимало ігор на цій позиції. Правого півзахисника грав Акубардія, причому він дуже ефективно зіграв як попереду, так і позаду. Сьогодні ми прийняли таке рішення, і, я думаю, воно було правильним.

- Когось залучати з команди U-19 ще зарано?

- У хлопців був матч в середу, а провести наступного дня 8 годин в автобусі, щоб сьогодні вийти на поле, ми вважаємо не доцільним. З нами був Мілютін, він каже, що в молодіжній першості зовсім інший футбол - більш чоловічий. Потрібно все робити поступово. В U-19 хлопці молодці, показують і результат, і хорошу гру. Але тут хлопцям 1995-го року народження ще складно грати з футболістами 1986, 1988-го років.

- Знову забиває Хльобас, коли він, на ваш погляд, буде вже потрапляти в заявку першої команди?

- За ним стежить тренерський штаб, тож, думаю, це справа часу. Якщо людина забиває, причому, якщо є момент - б'є сам, якщо партнер знаходиться в кращій ситуації - віддає передачу. З таким ставленням і реалізацією, думаю, Діма дуже скоро буде залучатися до основи. Хто поїде на збір з першою командою? Це визначить тренерський склад. Я буду рекомендувати хлопців, але рішення за головним тренером.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер