Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Необхідно терпіти та набиратися досвіду»

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Необхідно терпіти та набиратися досвіду»

- Хлопці б'ються за кожен м'яч, поки є сили та рух. Жодних претензій щодо бажання та самовіддачі пред'явити хлопцям не можна. Хто наскільки готовий, і хто як розуміє цей чоловічий футбол, так і грає. Так, нам сьогодні було важко суто фізіологічно, і зрозуміло, чому ми програвали верхову боротьбу, а також стандартні положення, але нікуди не дінешся, потрібно потерпіти, набиратися досвіду в чоловічому футболі, проявляти характер. Команда не здається, грає 0:0 або поступається мінімально, з різницею в один м'яч. З цими ж хлопцями ми проходили два роки тому молодіжну першість. Рахунок може бути будь-яким, можна як виграти, так і програти, але якщо немає бажання, руху та самовіддачі, ніхто не буде і зростати. Потрібно мужніти з кожною грою.

- Ваша команда лише в четвертому турі забила перший м'яч. Чи є в «Динамо-2» проблеми в атаці?

- Подивіться, які захисники грають проти наших хлопців, яким ще не вистачає потужності зачепитися за м'яч, протиснути суперника, як у випадку з останнім пропущеним м'ячем. Із тих же стандартних положень потрібно вичавлювати максимум. Просто ми зараз ще не можемо грати з позиції сили, граємо за рахунок організації, швидкого переходу з оборони до атаки. Десь не вистачає останнього пасу, спокою. Повторюся, в першій лізі зовсім інший футбол, більш цікавий, ніж якби ми залишилися в молодіжній першості.

- У першому таймі Яремчук буквально лічені рази отримував м'яча. Чи робили ви якісь зміни в його діях та у грі атакуючих півзахисників у перерві?

- Яремчук чіплявся й доволі непогано виглядав на другому поверсі. Те, що від нього вимагалося, він виконував. У першому таймі ми планували грати більше низом. А коли м'яча вибивав воротар, він боровся. Яремчук на сьогодні виглядає сильніше за всіх нападників, які є в команді. Що ви хочете від хлопця 1995 р.н.

- У другому таймі ви випустили другого нападника Хльобаса, щоб загострити гру попереду й підвищити можливість вийти вперед?

- За рахунку 1:1 ми, звичайно, ризикували, звільняючи центральну зону, хотіли посилити тиск на захисників команди суперника. Але не всі ті, хто виходили на заміну сьогодні, підтримали темп гри, який був у першому таймі.

- Ви дозаявили Суареса, чи плануєте зробити те ж саме з іншими футболістами до завершення трансферного вікна? Це будуть гравці, яких ми звикли бачити в «Динамо-2» або з команди U-19?

- Ті хлопці, які зараз виходять на поле, працюють із 17-го червня. А той же Ісраїлов, Суарес з'явилися лише 4-го липня, оскільки до цього часу в них була відпустка. І вони зараз не в тому стані, щоб навіть допомогти та підсилити гру. Ми їх випустили у грі із «Зіркою», але їхній стан мене не влаштовує, а також ставлення та емоційний фон, вони ще залишилися в минулому сезоні.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер