Олександр ХАЦКЕВИЧ: «До жодного футболіста претензій у мене немає»

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «До жодного футболіста претензій у мене немає»

- Нещодавно ми пропустили тут від «УкрАгроКома» на 90+3-й хвилині, а тепер от від «Олександрії» на 89-й... Ми чекали на шанс у контратаці. Десь ці контратаки проходили, а десь не доходили до логічного завершення, до ударів. Але без везіння у футболі також не можна. Якби більш успішним був на добиванні Яремчук, або якби арбітр розібрався з моментом, коли Суарес зі своєї половини поля виходив віч-на-віч, але було зафіксовано офсайд... Значить, суддя так вирішив.

Проте хлопці – молодці. Звичайно, пропускати на 89-й хвилині дуже прикро. Основний же тиск на наші ворота суперник створював зі стандартних положень. Суддя, часом, неадекватно трактував порушення правил як на одній, так і на іншій половині поля. І все ж ми не будемо відмовлятися їздити на виїзні поєдинки, як зробила одна команда, оскільки в гостях їх «душать» судді. Для багатьох хлопців це була лише 16-а гра в 1-й лізі, а це чоловічий футбол. Тут клуби ставлять перед собою певні завдання. У нас же завдання одне – зберегти місце в дивізіоні. Наші футболісти б'ються, й за гру з «Олександрією» їм можна лише подякувати.

Ми знали, як діє наш суперник. Це силова команда, що використовує велику кількість верхових передач. Із цим ми впоралися, але врешті програли боротьбу й підбір, а виконавська майстерність футболіста «Олександрії», коли він забивав нам, була на дуже високому рівні.

- Здається, що молоді динамівці з кожним матчем «Динамо-2» стають майстрами. Чи погоджуєтеся ви, що команда додала в останній час?

- Те, що хлопці мають додавати від матчу до матчу – факт. Я вже казав, що попередня гра з «Десною» склалася для нас украй невдало в плані організації. Футболісти – молоді виконавці. Що можуть, те, на сьогоднішній день, вони із себе й вичавлюють. Є бажання, але не вистачає майстерності. У нас дуже молода команда. Ми будемо виправляти ситуацію, але лише за рахунок гри.

- Ви поставили Савченка на позицію опорного півзахисника, хоча якимись фізичними габаритами він не відзначається. Що вплинуло на ваше рішення?

- На фланзі йому вже точно нема чого робити, тому що суто у фізіологічному плані його там з’їдять. А в центральній зоні він швидко приймає рішення. Так, угорі він, можливо, не буде приносити багато користі, але внизу у грі з «Олександрією» виграв відсотків 70 єдиноборств. Тут до нього жодних претензій немає. Льоша – різноплановий гравець. Такого типу, як у нас був Віталій Буяльський, який міг зіграти й у центрі, й на фланзі.

- Неозброєним оком було помітно, що Каверін та Суарес неохоче поверталися на свою половину поля й відпрацьовували в захисті. Той же Каверін занадто часто тягнув ковдру на свій бік. Можливо, це була ваша установка брати гру на себе?

- Вони більше грали на атаку, але мали повертатися. Суарес зіграв доволі непогано, але від нього, можливо, хотілося більше гостроти. Що стосується Каверіна, то майже вся гострота у другому таймі виходила саме від нього. Але те, що вони не відходили в оборону, – ще й питання дисципліни. Тактично потрібно, щоб вони більше відпрацьовували позаду. Хоча по грі з «Олександрією» в мене немає претензій до жодного футболіста.

- Певні питання викликає гра Івана Спички. Захисник прийшов до «Динамо-2» в останні дні дозаявочного періоду із запорізького «Металурга», де основним гравцем не був. Не можна назвати його ключовим і в той період, коли він грав у харківському «Геліосі». Тим не менш, Спичка доволі швидко витіснив зі складу Чорноморця, хоча його гра в останніх поєдинках залишає бажати кращого. У тому ж поєдинку з «Буковиною» саме через його помилку команда пропустила на 90+5-й хвилині. Хотілося б зрозуміти, чому він сильніший за Чорноморця й наскільки серйозною є проблема «Динамо-2» на лівому фланзі оборони?

- На сьогоднішній день Ваня виглядає краще. Чорноморець був у заявці на матч із «Олександрією», але у нього піднялася температура, й він спочатку не планувався у стартовому складі. Спичка виглядає потужніше, й він додає цієї самої міці в обороні. Чорноморець же поки не має такого досвіду, й він програє багато силової боротьби. Що вгорі, що внизу. Але для цього й існує конкуренція. Є Спичка та Чорноморець. Будь-ласка, конкуруйте. Хто буде сильніший, той і гратиме. Не буду ж я свідомо випускати на поле слабшого футболіста. Крім того, є тренери, разом із якими ми приймаємо рішення.

Звичайно, сама проблема на лівому фланзі оборони є. Тим паче ми прагнемо більше атакувати флангами. Помилка в матчі з «Буковиною» – суто технічна. Кожен виконавець може припуститися помилки. Тим паче на п'ятій компенсованій хвилині гравець втомився. Якщо в обороні у Вані виходить, то ми хочемо, щоб він краще діяв в атаці, зі свого флангу доставляв м'яча до воротарської зони суперника.

- Напередодні поєдинку з «Олександрією» «Динамо-2» залишилося без усіх досвідчених виконавців – дискваліфікованих Юссуфа та Рижука, а також не приїхали Алієв та Коркішко. Будь-ласка, поясніть ситуацію з останніми двома футболістами?

- 30 грудня у цих хлопців завершуються контракти з «Динамо». Сенс нам їх зараз ставити? Я розмовляв із Алієвим на цю тему. Із Коркішком поки не розмовляв. Ми грали й із ними у складі. Зараз зіграли без них. Нехай набираються досвіду молоді хлопці. У нас залишається ще кілька домашніх матчів. Нехай виходять молоді, адже саме вони будуть грати навесні й у наступному сезоні. То яка різниця? Сенс використовувати того ж Алієва та Коркішка? Я кажу це, щоб мені потім не ставили подібних питань у Києві.

- Якщо підбивати проміжні підсумки першого кола чемпіонату, то незадовільний виступ команди пов'язаний із кадровим баластом?

- Особливого баласту не було. Перед початком сезону ми готувалися та працювали з одними хлопцями, а, приміром, той же Юссуф з'явився наприкінці заявочного періоду. Коркішко їздив на перегляд до іншої команди. Не було визначеності й стосовно багатьох інших футболістів. Не знали, чи буде з нами Суарес. Але ось зараз уже все більш-менш стабілізувалося, у складі відбуваються одна-дві зміни. Тому, як я й казав, зараз ми більше довіряємо молодим хлопцям. Ті ж виконавці, у яких закінчується контракт, з нами тренуються, виконують свої обов'язки, але сенсу в їхніх виходах на поле я не бачу. Я вважаю цей момент недоцільним.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер