Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Залучаємо до матчів випускників академії»

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Залучаємо до матчів випускників академії»

- У нас є система підготовки, якої ми дотримуємось, всі знають чим займатися. Після минулого матчу в Кривому Розі команда отримала два дні вихідних, а з 6-го серпня почала тренуватись.

- Що думаєте про майбутнього суперника?

- У минулому турі вони програли «Шахтарю» 6:4, але якщо команда забиває чотири м'ячі, значить, також грає в атакувальний футбол.

- Як можете оцінити старт вашої команди в сезоні? Відсутність поразок у чотирьох турах можна вважати хорошим показником?

- Не зовсім, вдалий показник - це максимальна кількість очок. Але, враховуючи досвід минулого року, коли після чотирьох турів у нас було три очки, зараз ми більш, ніж вдвічі перевищили цей показник. Але все одно хочеться більшого.

- Цього літа з молодіжної команди в «Динамо-2» пішли Боровик, Чорноморець, Лухтанов. Команда вже заповнила ці втрати?

- Цих хлопців Андрій Гусін захотів бачити у своїй команді, адже його склад покинула велика група виконавців. Дані футболісти повинні посилити «Динамо-2». Можливо хлопцям знадобиться якийсь час для адаптації, адже в першій лізі більш чоловічий футбол. З них двоє - 1993 року народження, один 1995-го, безумовно, їм ще важко грати на такому рівні, але такий досвід буде їм корисний.

- Добре, що у команди U-19 і молодіжного складу одна заявка, адже ви можете залучати до ігор і випускників академії?

- Звичайно, для них це також можливість вийти на інший рівень, адже в молодіжній першості часто грають хлопці, які не отримують ігрову практику в перших командах. Тож для молодих хлопців це також великий досвід.

- Турнір U-19 допомагає футболістам легше подолати перехід з дитячого футболу в дорослий?

- Так, адже закінчивши академію, хлопці потрапляють в молодіжну першість, де грають 20-21-річні футболісти, а їм лише 17-18 років. Але турнір існує тільки перший рік і ще виникає досить багато організаційних питань. Якщо у нашого клубу з формуванням команди проблем немає, то в інших командах вони є, оскільки у деяких відсутні власні академії.

- Чи бачите ви серед них тих, хто найближчим часом зможе перейти в вашу команду або «Динамо-2»?

- Так, у цьому віці вони всі перспективні. Ми переглядаємо їхні ігри і хто з хлопців виглядає впевненіше і стабільніше, ніж інші, тих підключаємо до роботи, даємо ігровий час, щоб вони швидше звикали до дорослого футболу. Хоча в такому віці про стабільність говорити ще не доводиться.

Світлана Полякова

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер