Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Шанси «Динамо» і «Феєноорда» - 70% на 30%

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Шанси «Динамо» і «Феєноорда» - 70% на 30%

Десять років тому Олександру Миколайовичу вже доводилося зустрічатися з голландцями. Разом з Валентином Белькевичем він відзначився забитим м'ячем у домашньому матчі. Тепер же тренер поділився своєю думкою про майбутній поєдинок:

- У першу чергу, я очікую проходу нашої команди в наступний етап - це найголовніше. Той футбол, який команда показувала в другому таймі навіть після пропущеного м'яча, вселяє оптимізм ісподівання на позитивний результат двоматчевого протистояння.

- Чи пам'ятаєте ви поєдинки проти "Феєноорда" десятирічної давнини, коли "Динамо" зустрічалося з ним в груповому етапі Ліги чемпіонів?

- Так, якщо не помиляюся, в Києві ми виграли 2:0, а на виїзді зіграли внічию 0:0. Зараз змінилася не тільки команда, але і футбол в цілому. В "Динамо" також велика група нових хлопців, яким необхідний час, щоб зігратися, відчути один одного. Але головне, що перший матч склався для нас позитивно. Рахунок 2:1, безумовно, не гарантує підсумкової перемоги, але перевага на своєму полі дорогого коштує.

- На ваш погляд, "Феєноорд" буде використовувати тактику, яка відрізнятиметься від матчу в Києві?

- Не думаю, що суперник повністю закриється, як було в першому поєдинку. Можливо оборонну тактику вони обрали ще через те, що чемпіонат в Голландії ще не почався. Але завтра команді потрібно забивати, тому, вважаю, голландці будуть змушені щось змінити.

- А чи змінився стиль гри "Феєноорда" за останні 10 років?

- Манера голландських команд майже завжди одна і та ж. Вони грають з двома або трьома нападниками. Тож стиль не змінився, змінилися лише виконавці.

- Чи знайомі ви з Роналдом Куманом, доводилося перетинатися за час спортивної кар'єри?

- Ні, мені не доводилося з ним зустрічатися.

- Кажуть, що стадіон "Де Куйп" - це "Палаючий котел". Які у вас залишилися враження і згадки про цю арену?

- Безперечно, стадіон прекрасний, поле - чудової якості, хоча інфраструктуру і поля зараз скрізь навчилися робити на найвищому рівні, особливо у нас, після Євро-2012. Уболівальники тут одні з найбільш темпераментних в Голландії, а повний стадіон заводить команду і змушує грати у футбол, який подобається глядачам. Впевнений, завтра підтримка також буде божевільною. Але у нас досить досвідчені футболісти, не думаю, що це на них вплине. А ті хлопці, які в це міжсезоння прийшли в команду, хочеться, щоб показували гру і досягали результату, який від них чекають не лише клуб, а й київські уболівальники.

- Чому ви вирішили приїхати і особисто підтримати команду?

- Якщо є можливість, чому не подивитися гру на стадіоні? Це ж зовсім інша атмосфера, інші емоції, ніж вдома перед телевізором.

- На ваш погляд, чи буде "Динамо" грати на перемогу, враховуючи перевагу першого поєдинку?

- Команду влаштує і нічия. Але футбол непередбачуваний, ніхто не знає як складеться гра. У будь-якому випадку, ми віримо в те, що "Динамо" пройде далі.

- Як можете оцінити шанси суперників у відсотковому співвідношенні?

- Думаю, 70 на 30 на нашу користь.

Світлана Полякова

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер