Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Дивимося на гру хлопців, а не на результат»

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Дивимося на гру хлопців, а не на результат»

- У кожній грі ми виходимо та б'ємося за кожне очко. Я й після попереднього поєдинку, який ми програли на 93-й хвилині, не міг слова докору сказати. Молоді хлопці й поки ще намагаються грати в молодіжний футбол. Начебто і п'ятий тур, а вони все одно грають у свій футбол. Там, де потрібно діяти простіше, вони хочуть ще щось вигадати й так далі...

Були моменти й на початку зустрічі. Непоганий шанс був у Яремчука, створювали небезпеку після стандартів. Безпосередньо з гри – практично ні. Зрозуміло, що «Нафтовик» володів перевагою, тому що у складі охтирчан набагато більше досвідчених виконавців. За винятком Рижука та Чорноморця, у нас практично ніхто не має досвіду виступів у 1-й лізі. Звичайно, нам бракує досвідчених гравців. Головне, щоб хлопці відбивалися та терпіли, щоб розуміли, в який футбол їм належить грати, адже ми працюємо на перспективу.

Я вже неодноразово казав, що рівень футболу в 1-й лізі вищий, ніж у молодіжній першості. Десь не вистачає виконавського класу, але хлопці виходять та б'ються. У кожної команди свої завдання.

- Старт поєдинку залишився за «Динамо», а з перших хвилин ви випустили на поле одразу двох нападників – Хльобаса та Яремчука. Було завдання забити швидкий м'яч?

- Раніше ми не грали у два нападника, тому що Хльобас не був готовий. Зараз же видно, що Діма додає. Він – футболіст, який може забити з гри або сам створити момент. Але йому ще потрібно набратися ігрового досвіду, оскільки він пропустив багато часу через травми. Молодим хлопцям важко, коли ми діємо в одного нападника, адже часто не вдається зачепитися за м'яч в атаці та чинити тиск на захисників.

- Серед досвідчених футболістів ви не згадали Алієва. Це пов'язано з тим, що ви на нього не розраховуєте? Або ж йому бракує досвіду виступів саме в 1-й лізі?

- Він не вперше приїжджає до Охтирки, ви самі знаєте. У нього предостатньо досвіду в 1-й лізі. Хоча б один футболіст, який може притримати м'яча та десь підказати, в нас уже є. Я не згадав Алієва не тому, що він не має досвіду, а тому, що він має досвід виступів на найвищому рівні.

- Ви розраховуєте на Алієва в ігровому плані? Або ж у плані передачі досвіду молодим партнерам?

- Схиляюся до другого варіанту. Він підтримує себе у формі та отримує ігрову практику. Не виключено, що до закриття трансферного вікна у нього з'явиться якийсь варіант продовження кар'єри. Ні – залишиться в нас до кінця першої частини чемпіонату. Я більше розраховую на його досвід та можу сказати, що він чудово працює на тренуваннях. Так, можливо, щось не виходить, враховуючи рівень партнерів, які за швидкістю думки та виконання трохи не дотягують до нього, але з кожною грою він має приводити себе в оптимальну форму. Хоча б на 70 відсотків від того Алієва, якого всі ми з вами знаємо.

- Як ви вважаєте, спека сильно вплинула на команди?

- Я би не сказав, що темп гри був занадто повільним. До спеки неможливо пристосуватися. Її можливо лише перетерпіти.

- Гра була доволі ввічливою з обох сторін, була відсутня грубість. Із чим це пов'язано?

- У першу чергу з тим, що «Нафтовик» – дуже досвідчена команда. Можливо, більш лояльно поставилися до наших молодих хлопців. А ми, зі свого боку, завжди говоримо хлопцям, що потрібно грати у футбол, щоб не завдати нікому травми. Якщо ж обличчям до обличчям або «вгорі», то, будь ласка, ведіть боротьбу.

- У заявці на гру не було Трубочкіна. Що з ним?

- Вані було зроблено операцію на руці. На одному з тренувань він травмував палець та зараз у гіпсі. За два тижні він повернеться до загальної групи.

- Чи задоволені ви підсумковим результатом зустрічі?

- Хочеться, нарешті, виграти, щоб хлопці відчули смак перемоги. Ми особливо не звертаємо уваги на результат. А дивимося на гру хлопців. Кожного окремо та команди загалом. І, повторюся, щоб вони терпіли та ще раз терпіли, вбираючи цей чоловічий футбол.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер