Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Ті, хто виходить на поле, працюють на максимумі»

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Ті, хто виходить на поле, працюють на максимумі»

- За помилку, допущену на початку матчу, нас покарали. Склалося все в комплексі: концентрація уваги, рикошет. Найголовніше - ми дозволили супернику навісити з флангу. У таких ситуаціях захисник не має права дозволяти спокійно розвертатися і виконувати передачу.

Потім ми мали повну перевагу, але моменти не реалізували. Треба робити максимум. Є певні причини. Не завжди вдається замінити травмованих і дискваліфікованих. Проте, команда грала вперед, старалася. Десь не вистачило майстерності. Але ті, які виходить на поле, працюють на своєму максимумі.

- Чемпіонські перегони програні?

- Поки теоретичні шанси залишаються, ми все одно будемо грати до кінця. Тим більше, що попереду п'ять турів. А медалі вже і так давно повісили на шию команді, яка зараз йде на першому місці в таблиці.

- Хто винен, що не вдалося добитися перемоги сьогодні?

- Я не звинувачуватиму когось. У таких поєдинках доводиться важко: суперник «закривається», і треба частіше намагатися брати гру на себе, ризикувати. Хлопці намагалися, через фланги розкривали оборону, але нам не вистачило креативу в центрі. Шепелєв один-два матчі зіграє здорово, а потім... Це рівень майстерності.

Ми маємо те, що маємо: великого вибору в атаці у нас немає. Молоді хлопці, які виходять на поле, намагаються, отримують якийсь шанс. Але клас є клас. За тренуванням видно, який рівень, наприклад, Соля і Бесєдіна. А хто винен, говорити не буду. Винен завжди тренер. А хлопці все одно молодці.

- Оцініть гру Кравченко?

- Про помилку, яка призвела до голу, я вже сказав вище - в епізоді він повинен був щільніше грати. На атаку Кравченко грав активно. Можливо, йому ще не вистачає хитрості. Не завжди потрібно обов'язково подавати - іноді необхідно зіграти більш тонко, гостро. Тим більше, «Олександрія» - команда, яка добре грає в обороні, і проти цього суперника треба постійно шукати другий темп. В цілому, Кравченко сьогодні робив все те, що він вміє.

- Циганков, здалося, встав не з тієї ноги...

- Так, якось так можна це описати. У перерві навіть довелося з ним більш серйозно поговорити, ніж зазвичай, адже він все-таки капітан. Дуже довго входив у гру. Зрозуміло, що на тобі сконцентровано особливу увагу суперників. Але за рахунок цього ми отримуємо перевагу і в інших зонах. Значить, треба намагатися швидше позбуватися від м'яча. У другому таймі Циганков розбігався, загострював, але це треба робити з перших хвилин матчу.

- Можливо, Русину потрібно більше довіряти?

- Шанс дається всім. Команда створила для Русина момент, він його реалізував. Але якщо в цілому, то в ситуації, коли суперник закривається, Де Пена більш конструктивний - він більш правильно вибирає позицію.

Навіть якщо тобі дається десять хвилин ігрового часу, ти повинен цим користуватися. Русин вийшов і забив. Молодець! Але ми його бачимо щодня, ще багато роботи. В тому числі, і в плані тактики. Перспектива у Русина, як і у інших молодих хлопців, хороша, але «Динамо» - це не тільки перспектива. Ми і так оновили склад. На жаль, далеко не завжди вдається замінити досвідчених футболістів.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер