Олександр ХАЦКЕВИЧ: «У нас футболісти першої команди отримують ігрову практику»

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «У нас футболісти першої команди отримують ігрову практику»

- Сьогодні не склалося лише досягти результату. Ми грали в експериментальному складі, було багато хлопців із першої команди, всі вони нормально до цього поставилися. Але свої моменти потрібно реалізовувати.

- Залучити таку велику кількість гравців із першої команди вам порекомендував Олег Блохін?

- Це рішення нового тренерського штабу.

- Коли до вас приходить стільки гравців із першої команди, вам, як тренеру, це не заважає, адже це призводить до труднощів у взаєморозумінні гравців?

- Молодіжна команда існує, перш за все для того, щоб футболісти з першої отримували ігрову практику. Так, на тренуваннях ми відпрацьовуємо стандартні положення, але коли на поле виходять чотири футболісти з основи в першому таймі та чотири у другому, молоді хлопці інколи не знають, що робити під час стандартних положень. Але нічого страшного.

- Здалося, що в другому таймі набагато швидше пішла гра в центрі поля...

- Вийшли свіжі гравці. Та й у першому таймі хлопці намагалися швидко працювати, можливо, щось не складалося. Але за цією грою жодних претензій до хлопців бути не може.

- Після того, як Кравець із пенальті скоротив відставання в рахунку, у футболістів з'явилося більше натхнення?

- У моменті, коли Рибалці добре викотили м'яча, він його чомусь пропустив, необхідно було брати на себе відповідальність та самому завдавати удару. Також хороший момент був у Юссуфа, але блискуче зіграв воротар.

- Чому цього разу пенальті бив Кравець? Зазвичай же забиває Рибалка...

- Хлопці на полі самі так вирішили.

- Ви Рибалку випускали на фланг, або його мав закривати Трубочкін, а Сергій – більше створювати в центрі?

- Рибалка мав створювати більшу чисельність гравців у середині поля. А Вані віддавався весь фланг. Він, бідний, грає в кожному матчі, плюс не зовсім відновився після матчів за збірну, але молодець, що дотерпів. Лише після таких матчів футболісти й додають у грі.

- Чому не грає Маїк?

- А куди його ставити при такому складі? Крім того він перебував у збірній, яка готувалася до кваліфікації в Естонії, але не потрапив до остаточної заявки. Ми його не бачили цілий тиждень. Та й сьогодні за позиціями у нас вже було все сплановано, в тому числі, й які заміни проводити, ще до гри. Який сенс у тому, щоб він просто сидів у запасі?

- Що Ви говорите хлопцям після поразок?

- А що можна сказати після такої поразки? Вони не хотіли, не старалися? Моменти, які були у Буяльського за рахунку 0:1, у Рибалки за рахунку 1:2 потрібно доводити до завершення.

- Чи розбираєте Ви помилки після матчів?

- Сьогодні була лише одна помилка – під час вкидання ауту суперником. Ми попереджали хлопців, що такий самий гол «Зоря» забила в попередньому матчі «Шахтарю» – вкинули аут. Зіграли в стінку – й пішла подача. Ми розберемо хто не накрив своїх гравців. Словом, ми й розбори робимо, й готуємося до кожного суперника, тому в цьому не буває жодних недопрацювань.

- Ви вже обговорювали те, як будете працювати з Олегом Блохіним?

- Йому потрібно спочатку розібратися з першою командою, а потім ми сядемо й поговоримо про те, як будемо будувати нашу роботу.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер