Олександр Хацкевич: «Бачу в команди перспективу»

Олександр Хацкевич: «Бачу в команди перспективу»

Лічені дні залишаються до поновлення виступів «Динамо» в молодіжній першості. Завершальний етап підготовки до весняної частини сезону наші резервісти провели на Кіпрі. Підсумки збору підбив наставник команди Олександр Хацкевич:

- Підбиваючи короткі підсумки, скажу, що збори пройшли нормально. А чи все вдалося виконати, покаже сезон.

- Процес знайомства із хлопцями вже завершено? Маєте уявлення, хто на що здатний?

- Звичайно. У хлопців, які були на Кіпрі, є хороша перспектива. У кожного різний рівень: в одних більше проявляється характер, в інших – майстерність, треті більше працездатні, а хтось більш технічний. У команді вони доповнюють один одного, не дарма ж футбол – колективний вид спорту.

- Із кістяком команди вже визначилися?

- Ми-то визначилися, але ви ж знаєте, що ми тренуємося одним складом, а на ігри може вийти інший. У нас отримують ігрову практику хлопці з першої команди.

- Лави «Динамо» поповнив Раджабов. Як можете його охарактеризувати?

- Із першого дня команда добре прийняла Азама, він вписався до колективу. А в процесі тренувань гравець показав, що виглядає доволі добре, відзначається чудовою працездатністю. У нього є перспектива.

- Також на перегляді перебували білоруський півзахисник Єдешко та бразилець да Сильва. Яке вони справили враження?

- Вони однопланові футболісти. Обидва – крайні півзахисники, грають на лівому фланзі. Хоча, в Єдешка робоча права нога. Також вони обидва більше налаштовані на атаку, тому є проблеми з обороною. Скажу селекціонерам, щоб вони «вели» Єдешко до літа. А да Сильва повернувся з нами до Києва, тренується разом із командою. Можливо, подивимося його ще півроку, дамо людині можливість адаптуватися. Але це питання ще відкрите.

- Разом із вами на збір вирушили кілька футболістів 1994-го року народження, які будуть випущені з академії лише влітку. Ви плануєте їх задіювати в офіційних матчах?


- В офіційних – ні, оскільки в них триває своя першість, плюс, вони вчаться у школі. Тому за можливістю будемо залучати їх до тренувального процесу, щоб поступово звикали до навантажень, який для них пропонується, сприймали бачення гри, з яким їм доведеться зіткнутися в майбутньому. Важливо, щоб для них це було не новим, а влітку вони змогли безболісно перейти до нашої команди. Також будемо дивитися й за іншими випускниками академії.

- Під час зборів «Динамо» провело п’ять контрольних матчів. Яким із них залишилися найбільше задоволені?

- Кожна гра була інформативною. Перший матч проходив на хорошому полі, але рівень майстерності суперника виявився набагато нижчим. Рахунок 5:1 це продемонстрував. Потім провели два матчі з угорським «Вашашем». Якщо наша команда U-17 виграла 6:1, то в матчі хлопців U-19, який завершився із рахунком 2:2, якість та розміри поля залишали бажати кращого, а точніше, не витримували жодної критики. Там мав місце не футбол, а боротьба з м’ячем, полем, і лише потім із суперником.

- Із тактикою та схемою гри вже визначилися?

- Повторюся, ми можемо награвати один склад, а за день до матчу будемо вимушені все змінювати. Сьогодні ввечері буду розмовляти з Юрієм Павловичем та дізнаюся, кого нам дадуть із першої команди. Лише після цього зможемо говорити про якусь схему.

- Чим команда буде займатися впродовж часу, що залишився до першого матчу в першості молодіжних команд?

- У понеділок ми провели два тренування, на вівторок також заплановані два. Причому, якщо вчора в нас був тренажерний зал та тренування відновлювального плану в манежі, сьогодні будемо працювати на вулиці, на штучному покритті. Хоча перший матч доведеться грати на натуральному полі, нічого страшного у цьому не бачу. Наш газон хорошої якості й по одній грі великої різниці помітно не буде.

- Вивчали суперника – донецький «Металург»?

- Є диск із записом гри наших команд у першому колі, незабаром буде готова інформація, як їхня молодіжна команда проводила підготовку до другої частини першості, в якому складі. Час на підготовку ще є.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер