Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Якщо не ставити ціль перемогти в турнірі, навіщо тоді брати участь?!»

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Якщо не ставити ціль перемогти в турнірі, навіщо тоді брати участь?!»

- Наскільки ви задоволені міжсезонною підготовкою команди і її станом напередодні завтрашньої зустрічі?

- Усім доброго вечора! Якщо ми подивимося на цифри нашого функціонального стану, якщо подивимося на інші наші показники - усе одно це будуть усього лише цифри. Важко сказати по контрольних матчах, завтра все буде видно на полі. Ми дотримувалися тієї програми, яка була у нас, усю її виконали. Але тільки гра завтра покаже, у якому ми стані.

- Олександре Миколайовичу, «Олімпіакос» програв свій минулий матч, і поступився саме принциповому супернику. Які висновки ви для себе зробили з цієї зустрічі, якщо ви бачили цю гру, і наскільки комфортно зараз «Олімпіакос» почувається в психологічному плані, після такої поразки?

- Про їхній психологічний стан я говорити не можу. Але ми цю гру бачили, дивилися її всією командою. Зрозуміло, що для них ця гра була важливою, але це частина роботи - не можна занадто довго переживати через поразки. Ліга Європи - зовсім інший турнір. Усі ставлять собі завдання перемогти в кожній грі.

- Чи розраховуєте ви на ротацію у суперника? Оскільки після завтрашньої гри у «Олімпіакоса» знову буде дуже важливий матч...

- Буде у них ротація чи ні - вирішувати тільки їхньому тренеру. Не можу про це нічого сказати.

- Тамаш Кадар і Вітор Буено пропустили останні спаринги команди. Завтра вони можуть зіграти?

- Буено точно не зіграє. Він не готується до гри - у нього проблема з м'язом. Що стосується Кадара, то Тамаш сьогодні проведе тренування з нами, після якого ми і приймемо рішення про можливість його участі в завтрашньому матчі.

- Чотири роки тому «Дніпро» розпочав сходження до фіналу Ліги Європи матчем з «Олімпіакосом». Яка глобальна мета вашої команди в Лізі Європи?

- Глобальна мета - перемогти в турнірі. Якщо не ставити такої мети, навіщо тоді брати участь?!

- Минулого року ви грали на цій стадії з лідером чемпіонату Греції, цього року - не з лідером. До того ж, ваша команда змужніла. Зараз «Динамо» вважають фаворитом протистояння. Ви з цим згодні?

- Я вважаю, що «Олімпіакос» є найсильнішою командою в Греції на сьогоднішній день. Саме щодо організації гри. Вони діють агресивно як в обороні, так і в атаці.

Що стосується нашої команди і матчів торішніх, то у нас у складі завтра вийде п'ять-шість гравців, які рік тому не грали на цій стадії. Це я вам кажу. Для деяких гравців - це будуть перші матчі плей-оф єврокубків. Так, буде тиск трибун, звичайно, - але ми повинні бути сконцентрованими всі 90 хвилин.

- Головною кадровою проблемою «Динамо» в першій частині сезону була відсутність досвідченого центрфорварда. Про це говорив і президент клубу. Зараз ця проблема вирішена, Фран Соль готувався з командою на зборах. Ви задоволені новачком?

- Я повністю задоволений його роботою. Звичайно, для впевненості було б ідеально, щоб він забив гол у товариських матчах. Але і нашим футболістам ще потрібно навчиться використовувати його найкращі якості максимально ефективно. Звичайно, у нас вистачає кваліфікованих гравців, здатних віддати останній пас. Я впевнений, що у Соля все вийде, і сподіваюся, що Фран відкриє рахунок голам уже завтра.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер