Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Чекаю першого домашнього матчу з уболівальниками на трибунах»

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Чекаю першого домашнього матчу з уболівальниками на трибунах»

- Перш за все, вітаю всіх із початком сезону. По грі склалося двояке враження. Ми почали гру активно, створювали моменти... Але потім ця помилка, якої ми припустилися на своїй половині поля, до якої призвела гра поперек поля. Нас покарали за помилку в першому же моменті. Подібна помилка неприпустима. Ми казали хлопцям, що якщо виходимо з оборони, то це має бути вихід через поздовжні передачі, а не через поперечні.

Але сьогодні найважливіше було здобути три очки. Важко починаємо, лише два дні тому в нас була інша гра. Ми зробили три заміни у складі порівняно з нею. Усі мають зараз отримувати ігрову практику, потрібно перевіряти стан хлопців, щоб усі були готові до майбутніх ігор.

- Після матчу за Суперкубок ви були незадоволені грою півзахисту. А сьогодні?

- Усе одно є великі претензії до гри у творчому плані. Сидорчук виконує великий обсяг роботи, але припускатися такого браку в опорній зоні при переході з оборони до атаки неприпустимо. Втома це або нерозуміння моментів... Шепелєв зіграв доволі добре  у нього менший відсоток браку, до того ж він забив м'яч, узяв участь у гольовий атаці.

Але все ж таки від опорних півзахисників дуже багато вимог, коли суперник обороняється  вони мають розгортати, спрямовувати атаку. Зрозуміло, що ми працюємо лише чотири тижні, й у таких матчах ми поки нікуди не дінемося від цієї гри поперек та назад... Ми просимо команду грати між лініями, більше розгортати за рахунок середніх, діагональних передач, але хлопці, як і раніше, намагаються грати через проміжну передачу. Але поки лише початок сезону, потроху це зміниться. Сьогодні ми зіграли надійніше, ніж у матчі з «Шахтарем».

- Чи поставило перед вами керівництво конкретне завдання в Лізі чемпіонів, враховуючи, що фінал турніру буде проводитися в Києві? Чи є у вас якісь вимоги щодо посилення складу?

- Ви так далеко взяли, ми, звичайно, не проти дійти так далеко. Але наше першочергове завдання  потрапити до основної сітки. Суперника ми вже знаємо, збираємо інформацію. Але до цього протистояння у нас ще є гра в чемпіонаті. Вже після 22 числа ми будемо конкретно готуватися до «Янг Бойз».

Що стосується трансферів  ми не приховуємо, що досі шукаємо лівого захисника. Спочатку  оборона. Ми пробуємо різні варіанти. У першій грі Антунеш зіграв невдало. Сьогодні спробували Віду, він раніше грав на цій позиції в команді, але все одно ми в пошуку. Що стосується нападників  у матчах Ліги чемпіонів може брати участь Мораес, він у доволі непоганій фізичній формі. Так, на жаль, у нього немає достатньої ігрової практики. Той же Артем Кравець потихеньку набирає. Із крайніми півзахисниками у нас усе гаразд.

Щодо опорних... Немає сенсу брати аби кого, щоб у грудні ламати голову над тим, що з цими футболістами робити. З тим складом, який ми на сьогоднішній день маємо, ми будемо підходити до перших ігор кваліфікації Ліги чемпіонів.

- Ви другий матч поспіль міняєте Гармаша. Це невдоволення його грою або пошук нових варіантів?

- У сьогоднішній грі ми хотіли перевірити Циганкова на цій позиції. Денис пропустив певний період під час зборів, не грав у перших контрольних матчах. У нас же є медичне тестування у день гри  ми спираємося й на ці дані. Зі сторони здається, що він доволі багато рухається, але дисципліна на футбольному полі найважливіша. Денис заграється, він дуже високо грає. Я йому казав, що гравець на його позиції не має права так високо грати та оголяти центральну зону. Поки у плані дисципліни він не виконує тих вимог, які я до нього висуваю.

- Мбокані стабільно грає у стартовому складі після свого повернення. Він сильніший за інших форвардів? Оцініть його форму.

- На сьогоднішній день він виглядає краще за всіх нападників, які в нас є. Кравець взагалі пропустив збори, Бесєдін ще доволі сирий, Мораес ще не має права грати через дискваліфікацію. І за рахунок цих ігор ми будемо його підводити до оптимальної форми. Зараз у нас буде більше часу на підготовку до матчу з «Шахтарем». Дуже багато не зміниться за ці три дні, але Мбокані, дійсно, виглядає переконливіше, ніж усі інші наші нападники.

- Перший домашній матч на новій посаді ви проводите на цьому стадіоні, який так багато значить для вас. Що ви відчуваєте, чи немає ностальгії? З якими емоціями ви чекаєте дебюту вже на «Олімпійському»?

- У першу чергу, я чекаю першого домашнього матчу вже з уболівальниками. Тому що за порожніх трибун усе одно присутнє відчуття якоїсь товариської гри. Як би не налаштовувалися хлопці, але присутність уболівальників важлива, в першу чергу, для команди. Коли вболівальники женуть команду вперед, є адреналін, який вони передають команді. Сьогодні, як би хлопці не старалися, але все одно відчуття порожнього стадіону накладає відбиток. Але, повторюся, найголовніше, що ми сьогодні здобули три очки та спокійно будемо готуватися до «Шахтаря».

Дізнавайтеся всі останні новини про «Динамо» за допомогою месенджерів Telegram або Viber.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер