Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Знаємо, що більшість ігор у чемпіонаті будуть схожі на цю»

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Знаємо, що більшість ігор у чемпіонаті будуть схожі на цю»

- Із тих команд, з якими ми вже зіграли за час збору, ця – найбільш організована, найдисциплінованіша. Звичайно, погодні умови впливають на гру та на стан хлопців. У першому таймі м'яч доволі повільно рухався, було багато гри поперек та назад, суперники встигали повертатися й практично нічого нам не дозволили створити біля своїх воріт. Кілька разів нас спіймали на контратаках, у тому плані, що в нас було багато технічного браку. Хтось швидко не прийняв рішення, хтось не зупинив м'яча.

Але другий тайм показав, що сили в команди є. Почав швидше рухатися м'яч, почали швидше рухатися футболісти, й почали з'являтися небезпечні моменти.

- Цей суперник схожий на деякі команди нашого чемпіонату – при втратах усі одинадцять гравців були за лінією м'яча. Такий спаринг корисний як тренування перед матчами Прем'єр-ліги?

- Звичайно, адже ми готуємося й до чемпіонату України. Ми знаємо, що вісімдесят відсотків ігор нам доведеться провести проти команд, які будуть при втраті м'яча відходити за лінію. Показовий момент у цій грі був із Гонсалесом: коли ми перехопили м'яча на своїй половині поля, була вільна зона й потрібно було грати вперед, а він почекав, поки всі повернулися, й ми замість швидкої атаки перейшли в позиційну. Потрібно використовувати будь-який момент, щоб відрізати цю групу гравців команди-суперниці.

- Перший гол на свій рахунок записав Мбокані. Він уже набирає форму від матчу до матчу? Як вам його гра у цьому матчі?

- Він сьогодні справді посилив гру, вийшовши на заміну. Притому, у нього був не один момент. Найголовніше – що він знаходить ці моменти, відчуває, коли потрібно йти на випередження, а коли потрібно перебувати за спиною захисника. У нього достатньо високий футбольний інтелект.

- До кінця збору команда буде переважно працювати над тактикою?

- У нас на кожному тренуванні є тактичні вправи. Зараз ми працюємо над усіма компонентами, в тому числі тактичними – і над завершенням атак, і над переходом із атаки в оборону, із оборони в атаку. Усе це в комплексі.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер