Олександр КОЗЛОВ: «Етапні тестування проводяться постійно»

Олександр КОЗЛОВ: «Етапні тестування проводяться постійно»

- Це стандартне тестування, яке можна проводити різними способами. Перед початком бігової роботи за допомогою спеціальних тестерів ми вимірюємо вміст молочної кислоти (лактату) в крові, після чого пропонуються стандартні навантаження, коли футболісти пробігають певну відстань із певною швидкістю. В цей час в он-лайн режимі ми спостерігаємо за показниками їх серцево-судинної діяльності. Після тестування забір крові проводиться ще двічі – одразу після закінчення і через три хвилини. Отримані результати дозволяють отримати необхідну інформацію про функціональний стан хлопців на даний момент. Оскільки тест стандартизований, відповідні реакції організму на подібні навантаження також мають бути стандартними. А от відхилення дають можливість оцінити яким чином корегувати навантаження, щоб отримати найадекватніший результат в тренувальному процесі.

- Деякі хлопці, які вперше проходили подібне тестування, трохи хвилювались. Чи впливає цей аспект на показники приладів?

- Ні. Хвилювання – цілком нормальний процес, адже хлопці знаходяться в такому клубі, як Динамо (Київ) і хочуть проявити себе якнайкраще. А біохімічні показники крові мають досить стандартні характеристики.

- Спортсмени ставляться до тестування, як до частини своєї роботи, але, тим не менш, було помітно, що дана процедура із забором крові для них не дуже приємна…

- Чесно кажучи, я ніколи не звертаю на це увагу. Все залежить від психологічних характеристик людини. В будь-якому випадку, порогові больові відчуття не можна порівняти в момент, коли проколюють палець ланцетом і коли б’ють по ногах на футбольному полі.

- Які тестування ще заплановані на цих зборах?

- Етапні тестування проводяться постійно. Все залежить від конкретної програми роботи, а також експертних оцінок тренерського і медичного штабів.    

- Після нинішнього збору хлопці, які зараз знаходяться в Австрії, будуть вже тренованими. А ті, хто повернеться після виступів на Євро-2012, після виснажливого турніру отримають лише кілька днів на відпочинок. Чи вистачить тренерському штабу часу, щоб підготувати всіх футболістів до старту чемпіонату?

- Звісно, така проблема існує, але у нас вже є подібний досвід ,адже в 2006 році багато представників «Динамо» грали на чемпіонаті світу в Німеччині, та і в інших змаганнях завжди виступало немало наших футболістів. Перш за все варто сказати про психологічне навантаження, а в фізичному плані існує багато методів, щоб в рамках тренувального процесу з різним ступенем навантаження підводити футболістів до оптимальних кондицій. Зараз складно про це говорити, адже не відомо, хто, коли і в якому стані зможе повернутись до роботи в клубі. Однак люди, які грають в збірних – це професіонали, найкращі футболісти. І найкращими їх вважають не за гарні очі, а тому що їх спортивні вміння і фізичні характеристики дозволяють знаходитись на високому рівні.

Юрій Вишневський з Телфса, Австрія

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер