Олександр Мандзюк: «Запорука перемоги – щільна гра і відсутність простору в «Динамо»

Олександр Мандзюк: «Запорука перемоги – щільна гра і відсутність простору в «Динамо»

Футболісти «Динамо» були пригнічені поразкою від «Оболоні», тому майже в повному складі відмовилися коментувати поєдинок. А ось «пивовар» Олександр Мандзюк охоче відповів на питання журналістів:

- Ми знали, що динамівцям буде складно налаштуватися на гру з нами, аж надто важливим був для них поєдинок з голландським АЗ у Лізі Європи. Можливо, їм просто не вистачило часу налаштуватися на нас. Та й ми «накривали» суперників, не давали їм простору, оскільки знали, що інакше вони нам наб'ють стільки ж, скільки й «Іллічівцю». Та й із тренером розібрали, чому маріупольці та АЗ стільки пропустили. Ми зробили висновки, зіграли щільно і не дали їм нічого створити біля наших воріт.

- Цього сезону «Оболонь» можна назвати загрозою для українських грандів?

- Виходить, що так, але ми однаково налаштовуємося на кожну гру, а не окремо на «Динамо» чи «Шахтар». Просто десь шкутильгає реалізація, бракує везіння.

- На матчі «Динамо» з «Іллічівцем» був присутнім ваш тренер Сергій Ковалець. Саме цю гру брали за основу, готуючись до зустрічі?

- Так, її та поєдинок з АЗ. У «Динамо» змінився тренер, а значить, тренувальний процес і психологія футболістів. Ми бачили, що вони добре створюють і використовують свої моменти. На цих двох матчах тренер показав нам, чому так відбувається, яких помилок припускаються суперники «Динамо». Вони віддають простір і надають можливість футболістам вільно розвертатися та приймати м'яча. А ви знаєте, що на швидкості «Динамо» вдвічі сильніше, враховуючи, що в них індивідуально сильні футболісти. Нам залишалося зіграти щільно, і все склалося добре.

- Запорукою успіху став контроль м'яча?


- Так. Тренер сказав нам, що «Динамо» буде думати, що ми приїхали відстояти нічию, відбитися, тягнути час і так далі. А ми швидко вводили м'яча зі стандартів, добре його тримали, не вибивали в аути. Одним словом, зробили так, як просив тренер.

- Президент «Оболоні» сказав, що в разі перемоги, на футболістів чекали подвійні преміальні. Думали про це перед грою?

- І перед, і під час матчу думки зайняті іншим. Це, звичайно, добре, сьогодні ми порадіємо, але завтра вже необхідно забути цю гру і готуватися до тих трьох, що залишилися.

- Павло Худзік знову сказав, що мріє про збірну України. Як розцінюєте його шанси?


- Не в шансах справа. Дуже добре, коли до національної збірної запрошують футболістів не лише з провідних клубів. Наприклад, запорізький «Металург» іде на останньому місці, а футболіста цієї команди викликають до збірної. Приклад Польового не має бути єдиним. Тим паче, що зараз у тренерів є час переглянути всіх кандидатів у товариських матчах. Чому б і ні? Повірте, що мотивація в таких гравців буде на голову вищою, ніж в інших.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер