Олександр ПЕТРАКОВ: «У нас здорова конкуренція»

Олександр ПЕТРАКОВ: «У нас здорова конкуренція»

- Усі розуміли, що якщо не виграємо у Литви, то вирушимо грати в інший манеж. Коли ми там тренувалися, то я запитав у хлопців, чи хочуть вони тут грати. Всі як один відповіли, що ні, і пообіцяли зробити все можливе заради перемоги. Тепер на перший план виходить різниця забитих і пропущених м'ячів.

- У вас багато футболістів-
універсалів. Наприклад, у матчі з Чехією Павло Полегенько грав справа в атаці, а в зустрічі з Литвою він діяв як правий захисник. Чумак почав матч у центрі захисту, а потім перемістився в опорну зону. З чим це пов'язано?

- Це
сучасний футбол. Чим більше хлопець грає на різних позиціях, тим краще він розкриває свій талант. Я прекрасно знаю здатності Чумака і те, де він може зіграти, тому в перерві попросив Женю перейти до центру, а на його позицію став Тарас Качараба, який, до слова, 7 січня святкує свій день народження.

Неозброєним оком видно, що центральна зона в мене оголена, так як відсутній Ігор Харатін. Тому я вирішив подивитися, як в такому поєднанні зіграє оборона. У центрі зіграли Ткачук та Качараба, а Чумак, справжній боєць до мозку кісток, пішов грати опорного. А Шевчука в перерві я поміняв через жовту картку. Він рвався в бій, але, як відомо, береженого Бог береже.

- Наскільки складно налаштувати і мотивувати хлопців в їхньому віці, адже стабільність не є їхнім коником?

- У збірну постійно потрібно вливати свіжу кров. Необхідно їздити по країні, шукати молодих хлопців. Ось, наприклад, і зараз у нас багато новачків. Одні підбадьорюють інших, існує здорова конкуренція. А бувають хлопці, які приїжджають до збірної своєї країни як на прогулянку або відпочинок. Хороший готель, автобус... Ну не можна так грати в національній команді! А ті, хто розуміють, куди їх викликають, мають отримувати шанс і дорогу.

- Тому в збірній немає динамівця Максима Тищенка?

- Відверто кажучи, мені зателефонував Валентин Белькевич і сказав, що є хлопець, який не хоче їхати до розташування збірної. Потім я дізнався, що це був Тищенко. Він вважає себе великим форвардом і що виходити на заміну і грати 10-15 хвилин
не його рівень. Я пояснив йому, що для будь-якої людини зіграти навіть хвилину за свою збірну команду є великою честю і попрощався. Дорога в збірну для нього закрита.

- Усі гравці, які є у вашому розпорядженні, отримують ігрову практику, будь то тайм або кілька хвилин. Це ваш принциповий підхід?

- Так! Я завжди намагаюся це робити, надавати їм можливість грати. Для чого ж тоді 18 осіб сюди приїхало? У нас є п'ять матчів за дев'ять днів. Необхідно якось рівномірно розподіляти навантаження. Тим не менш, на турнір не прибули ще шість хлопців із обойми збірної. Якщо залишуся біля керма збірної України, то, повірте, битва за місце в заявці буде серйозною.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер