Олександр Процюк: «Хлопці сумлінно ставляться до програми тренувань»

Олександр Процюк: «Хлопці сумлінно ставляться до програми тренувань»

- У якому режимі займається «Динамо» U21?

- В одному з месенджерів у нас є своя група, куди я скидаю програму тренувань з ілюстраціями і докладною інструкцією. Працюємо в тижневому циклі. Тримаємо контакт із Віталієм Кулибою. Я з ним раджуся щодо занять, погоджую навантаження для хлопців.

- Який напрямок мають тренування?

- Тренування спрямовані на роботу над м'язами кора, плюс, калістеніка - силові заняття з власною вагою, а також бігова робота. Тренування виконуються в домашніх умовах, на свіжому повітрі. Але таке навантаження не зрівняється з роботою в групах, техніко-тактичними, ігровими вправами. А ми підбираємо заняття, які розраховані на домашнє виконання. Наші тренування мають підтримуючий характер, щоб гравець міг повернутися до роботи через два-три тижні. Індивідуальні тренування - це одне, а працювати в групах із м'ячем - інше.

- Чи контролюється тренувальний процес?

- Хлопці сумлінно ставляться до програми, займаються. Підтримують форму не тільки завдяки тренуванням, а й режиму дня. З Юрієм Морозом регулярно підтримуємо контакт. Ніхто не думав, що карантин так затягнеться. Якщо футболіст пропустив два тижні, то набрати форму йому буде зовсім нескладно, а якщо місяць або більше, то вже потрібен певний відрізок часу, щоб увійти в робочу колію, бути готовим до чемпіонату, набрати певні кондиції.

- А чим ви займаєтеся під час карантину?

- Займаюся саморозвитком, вивчаю англійську мову, читаю лекції для підвищення кваліфікації англійською, дивлюся фільми, серіали. Намагаюся час проводити з користю. Хочеться, щоб ми скоріше повернулися до тренувань, повноцінної роботі, ігор. Професійний спортсмен не може так довго жити без футболу, але головне, щоб усі були живі, здорові. Сподіваюся, усе буде добре.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер