Олександр РИБКА: «Потрібно рухатися вперед із піднятою головою»

Олександр РИБКА: «Потрібно рухатися вперед із піднятою головою»

Вийшовши на заміну в другому таймі після того, як травму отримав Олександр Шовковський, він провів перший поєдинок після дворічної перерви, пов'язаної з дискваліфікацією. Олександр упевнено увійшов у гру, багато разів рятуючи свою команду у важких ситуаціях. Прилетівши до Києва, динамівський воротар розповів офіційному клубному сайту про те, яким видався цей не зовсім тривіальний, як для команди, так і для нього особисто, поєдинок:

- Звичайно, після першого матчу з «Валенсією» настрій не дуже хороший. Але в нас ще є друга гра, тож будемо робити все можливе, щоб показати хороший футбол та виправити ситуацію, що склалася. Адже на цій першій поразці життя не закінчується, потрібно рухатися вперед із піднятою головою. Словом, будемо робити все, щоб не було так соромно перед уболівальниками, президентом та тренером.

- Що ви відчули, коли вам довелося вийти на заміну на початку другого тайму? Це було несподівано?

- Я для того й перебуваю на лавці запасних, щоб завжди, в будь-яку хвилину, бути готовим вступити в гру та гідно виглядати на полі, тому можу сказати, що я був до цього готовий. А що відчував... Це складно змалювати або висловити. Я два роки не грав, і тут вийшов відразу в матчі Ліги Європи. Радий, що нормально увійшов у гру та кілька разів діяв вдало. Просто в нас були хороші збори, ми плідно попрацювали, й це дало результат.

- А чи було хвилювання чи мандраж спочатку?

- Ні, на щастя, нічого подібного не відчував.

- Ви дуже вдало увійшли у гру, багато рятували команду. Якщо продовжите в тому ж дусі, чи розраховуєте повернути прихильність та любов уболівальників? Адже деякі все ще не можуть пробачити вам перехід до «Шахтаря»...

- Думаю, таке ставлення до мене природне, можна було очікувати, що спочатку збоку вболівальників буде ворожість стосовно до мене. У той же час я розумію, що все залежить від мене, від моєї гри. Сподіваюся, незабаром усе владнається, я заслужу їхню довіру на футбольному полі.

- Чи розраховуваєте зіграти в матчі-відповіді з «Валенсією», а в подальшому й стати основним воротарем команди?

- Мені б, безумовно, цього дуже хотілося, є велике бажання грати, постійно виходити на поле, щоб доводити свою спроможність, показувати все, на що здатний, допомагати команді досягати результату та приносити користь. Але багато чого у зв'язку з травмою Олександра Шовковського буде залежати від рішення головного тренера, кого він вирішить поставити на ту чи іншу гру.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер