Олександр Рибка: «Я завжди налаштовуюсь на серйозну гру»

Олександр Рибка: «Я завжди налаштовуюсь на серйозну гру»

Голкіпер «Динамо» Олександр Рибка провів «сухий» поєдинок у складі молодіжної збірної України проти Ліхтенштейну в рамках відбірного турніру Євро-2008.

- У нас така турнірна ситуація, що потрібно, за будь-що, набирати очки, адже відступати нікуди. Сьогодні ми грали лише на перемогу, те ж саме робитимемо у решта матчах.

- Наскільки важко було налаштуватись на гру з Ліхтенштейном, знайти мотивацію?

- Не знаю, як для решти хлопців, але для мене кожна гра в збірній дуже важлива. Якщо мені довіряють і дають грати, мотивація постійно висока не залежно від суперника. Я завжди налаштовуюсь на серйозну гру.

- У вас сьогодні було небагато роботи. Сточи у воротах, не замерзли?

- Якщо чесно, було трохи прохолодно (посміхається). Дякую захисникам, що мені не довелось багато працювати. Старанно готуватимемось до поєдинку з чехами, аби зіграти на такому ж рівні.

- Як вам вдалось зреагувати на удар Мартіна Рехштайнера на початку другого тайму?

- У мене немає позаду очей, тому не можу побачити, куди летить м’яч. Для під страховки перевів його не кутовий, аби уникнути проблем.

- Як ви гадаєте, ідея провести матч у Запоріжжі виправдала себе?

- Звичайно. В інших містах завжди приємно грати. Відчувається підтримка вболівальників, організація на високому рівні, та і поле у належному стані. Сподіваюсь, на матч із чехами прийде ще більше народу і збереться повний стадіон. Це чудово проводити матчі в таких містах, як Запоріжжя чи, скажімо, Харків, де нам теж доводилось грати.

- Тобто, ви позитивно ставитесь до ідеї проводити поєдинки за межами Києва?

- Так, адже це сприяє розвитку нашого футболу, інфраструктури…

- Олексій Михайличенко вже говорив із вами пор гру з чехами?

- Сьогодні ми протистояли збірної Ліхтенштейну і думали лише про цю команду. А з завтрашнього дня починаємо підготовку до матчу з Чехією. До Києва не вертаємось – продовжуємо тренуватись у Запоріжжі.

Світлана Полякова, спеціально для www.fcdynamo.kiev.ua

Україна - Ліхтенштейн 5:0

Голи: Олейник, 26, Льопа, 29, Ярошенко, 39, Гладкий, 40 (з пенальті), Антонов, 54

Україна: Рибка, Курилов, Допілка, Вернидуб, Гармаш (Бутенін, 77), Пашаєв, Олейник, Ярошенко, Льопа (Зелді, 61), Антонов, Гладкий (Прийомов, 61)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер