Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Хочу привітати наших уболівальників із перемогою!»

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Хочу привітати наших уболівальників із перемогою!»

- Нам вдалося виконати план на гру. Хочу привітати наших уболівальників із перемогою. Ми продовжуємо боротьбу за вихід із групи до наступного раунду. У нас є хороші шанси, тепер усе залежить від нас.

- Спочатку біля ваших воріт виникали моменти, хтось зі своїх гравців випадково закотив м'яча...

- Так, це був небезпечний момент (посміхається). Можливо, такі моменти й можуть комусь діяти на нерви, але не для мене.

- Суперник грав майже без м'яча. Як вважаєте, за рахунок чого змогли переграти «Порту» в центрі поля?

- Ми готувалися до такої гри, налаштовувалися, розбирали гру суперника, розуміли, що потрібно зустрічати їх дуже високо, не сідати до свого штрафного майданчика й дуже гостро контратакувати. Нам вдалося витримати перший натиск, а далі план на гру виконали майже повністю. Так, у господарів були моменти, в якихось епізодах нам пощастило, але й у нас були гольові можливості – могли забивати більше.

- «Динамо» сьогодні не пропустило, ви задоволені грою своєї захисної лінії?

- Якими би сильними захисники не були, якщо ми не будемо грати, як команда, в обороні, буде дуже складно. Потрібно віддати належне всім гравцям, адже відпрацьовували всі: й півзахисники, й нападник. Так само й наша лінія захисту відпрацьовувала в атаці, допомагаючи нашим атакуючим футболістам попереду. Є результат, тому можу сказати, що всі сьогодні проявили свої найкращі якості, а перемогу здобула команда. Сьогодні на полі було 11 футболістів, як єдине ціле.

- Ви розуміли, що потрібна була різниця саме у два м'ячі?

- Ні, я не знав цього, мені про це сказали вже після завершення поєдинку. Об'єктивно кажучи, ми могли й більше забити, й пропустити. Сьогодні ми здобули перемогу завдяки тому, що дуже сильно її хотіли й дуже відповідально налаштовувалися на таку гру, до якої дуже серйозно поставилися всі хлопці. Перед грою та в перерві було помітно настрій, який панував у роздягальні.

- Футболісти «Порту» дуже нервували через те, що нічого не могли вдіяти з «Динамо». Це зіграло на руку нашій команді?

- Безумовно, коли ми дуже відповідально ставилися до своїх обов'язків у лінії захисту, коли всі гравці займали вільні зони, коли ми не давали можливостей гравцям господарів вільно приймати м'яч, позбавили суперника як простору, так і часу, в таких умовах будь-який суперник почувається дуже погано. А ми намагалися грати у свою гру, про що домовлялися та до чого готувалися. Можу сказати, що, за великим рахунком, гра проходила за нашим сценарієм.

- Чи можна говорити про певну частку везіння, все ж таки, була й стійка, й поперечина...

- М'яч поцілив у стійку не лише наших воріт, тому можна говорити про паритет у цьому відношенні.

- Шампанське ще закрито пробкою?

- Ви знаєте, це була, дійсно, дуже важлива гра, але наступна буде такою же за значенням. А шампанське будемо пити вже у відпустці.

* фото В.Раснер

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер