Олександр Шовковський - 50 матчів за збірну!

Олександр Шовковський - 50 матчів за збірну!

Поєдинок зі збірною Франції став 50-м за головну команду країни для Олександра Шовковського. По поверненню до Києва голкіпер "Динамо" прокоментував перипетії зустрічі.

-У першу чергу, незадоволений результатом, - бере слово Олександр. - Наші хлопці грамотно зіграли в обороні, але в атаці, за великим рахунком, нічого не виходило. Це не радує.
Мою гру у звітному матчі коментувати не буду. Нехай цим займатимуться вболівальники, журналісти, критики...

-Українська збірна має резерв для посилення гри?
-Вважаю, так. У нас були відсутні два гравця, які можуть вирішити проблеми в атаці. Я маю на увазі Шевченка та Вороніна. З їх поверненням гра збірної має поліпшитись.

-Хто з французів найбільше дошкуляв?
-У цієї збірної кожен з гравців може взяти на себе функції лідера. Висока індивідуальна майстерність гравців, чудово зіграний ансамбль, яким керує Зінедін Зідан.
Практично не був помітний Т'єррі Анрі. Його повністю виключив з гри Сергій Федоров, який після важкої травми та тривалого відновлення провів, на мій погляд, свою найкращу гру.

-Спробуй порівняти збірну України сьогодення та в матчах чотирирічної давнини з французами…
-За ці роки прийшло нове покоління гравців, змінилися погляди на футбол. Порівняння команд різних часів вважаю некоректними.

* * *

У неділю на паризькому "Стад де Франс" у поєдинку з діючими чемпіонами Європи голкіпер Олександр Шовковський зіграв свій 50-й матч за національну збірну. Для досягнення півсотенного рубежу Олександру знадобилося трохи менше 10 років - дебютував у головній команді країни воротар 13 листопада 1994 року проти естонців (3:0). Символічно, що матч з французами Шовковський закінчував з капітанською пов'язкою на руці.

У п'ятидесяти матчах Шовковський пропустив 34 м'яча, відстояв 26 поєдинків "на нуль". Високий відсоток і парирування 11-ти метрових ударів - з 4 пенальті у ворота влетіло дише два м'яча. Цікаво, що за 10-річну кар'єру "збірника" Олександр жодного разу не отримав жовтої або червоної картки.

Окрім матчів за національну збірну Шовковський провів 12 поєдинків за вітчизняну "молодіжку". У них воротар пропустив 12 м'ячів.

Матеріал персонального сайту Олександра Шовковського

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер