Олександр Шовковський: «Боротьба буде цікавою»

Досвід участі Олександра Шовковського в Лізі чемпіонів справді унікальний. Воротар застав перший виступ «Динамо» в найпрестижнішому європейському турнірі в 1994 році й із тих пір, за рідкісним виключенням, стабільно є гравцем основного складу.

- Вважаю, що нам дісталася хороша група, в якій є можливість проявити свої можливості, - розповів Шовковський. - Ми готувалися до цього і пройшли достатньо тривалий шлях. «Динамо» має ставити і ставить перед собою максимальні завдання.

- На ваш погляд, сьогоднішнє «Динамо» може повторити успіх 1997-го року?

- Я чекав на це питання. Але я не можу порівнювати ту команду з нинішньою, вони абсолютно різні. Та й «Барселона» абсолютно інша.

- Тобто, все можливо?

- Я не кажу «ні», але й не кажу «так».

- Як би ви могли назвати групу, до якої потрапило «Динамо»?

- Це достатньо сильна група, в якій всі команди – лідери своїх чемпіонатів. Боротьба буде дуже цікавою. Все може скластися по-різному, але я вважаю, що команда «Динамо» зі своєю історією, амбіціями та цілями спроможна вирішити задачі, які перед нею поставлені.

- Чи можна говорити про те, що календар для нас сприятливий?

- Практика показує, що це, зрештою, пусті розмови. Лише після завершення групового етапу можна буде сказати, чи був календар для нас сприятливим.

- Чи був суперник, з яким вам би хотілося потрапити до однієї групи?

- Я не акцентував увагу на цьому. Навіщо щось передбачувати, щось припускати, а потім засмучуватися? Я просто дивився жеребкування і хвилювався разом з усіма.

- Плануєте поговорити з Сергієм Ребровим щодо сильних сторін «Рубіна»?

- Безумовно, така розмова в нас буде. Гадаю, так само як і в головного тренера з Сергієм. Росіяни справді можуть піднести сюрприз.

- Ребров стверджує, що «Рубін» - найсильніша команда з четвертого кошика...

- Я погоджуюсь, що це один із найсерйозніших суперників, які були в останній корзині. Єдине, що може зіграти за нас, це відсутність у росіян великого досвіду виступів на міжнародній арені.

- Чи не повторить «Динамо» помилки, якої було припущено кілька років тому в поєдинку проти «Стяуа»?

- Важко сказати. Сподіваюся, що ні.

- Тоді причина домашньої поразки 1:4 полягала в недооцінці суперника?

- Я не схильний так вважати.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер