Олександр Шовковський: «Ще до гри знав, що «Динамо» не програє»

Олександр Шовковський: «Ще до гри знав, що «Динамо» не програє»

Сприятливого для «Динамо» результату в матчі з принциповим конкурентом, донецьким «Шахтарем», було досягнуто багато в чому завдяки надійній грі голкіпера нашої команди. Олександр Шовковський неодноразово рятував ворота після небезпечних і, здавалося б, «мертвих» ударів «гірників», а після гри задовольнив інтерес журналістів, відповівши на їхні питання:

- «Динамо» встановило нову, добру традицію перегравати «Шахтар» із рахунком 3:0 у домашніх матчах?

- Так. Тепер її ще потрібно перенести на виїзні матчі до Донецька.

- Наскільки принциповим було сьогодні перемогти «Шахтар»? Адже навіть нічия призвела би до того, що «гірники» ставали чемпіоном достроково...

- У нас завжди з «Шахтарем» принципові ігри, і завжди перед нами стоїть завдання перемогти в цих матчах, незалежно від турнірної ситуації та змагань, у яких беремо участь. Тільки так, по-іншому й бути не може.

- Оборона «Динамо» сьогодні впоралася із бразильським нападом «Шахтаря»?

- Загалом, сьогодні вся команда зіграла добре. І казати про те, що захисники впоралися, а хтось ні, буде неправильним. Команда грала як в обороні, так і в атаці. Гадаю, рахунок у сьогоднішній грі говорить про те, що ми більше хотіли перемогти.

- Коли ви зрозуміли, що «Динамо» сьогодні не програє?

- Ще до гри.

- А на чому це ґрунтувалося?


- На впевненості.

- Юрій Сьомін сказав, що поле було дуже важким через зливу. Наскільки було важко грати на такому газоні?

- Поле було однаковим для обох команд. Тому я би не став казати про якийсь чинник тяжкості або легкості.

- Як вам вдалося відбити м’яча після удару головою Едуардо в другому таймі? Завдяки реакції чи ви припускали напрям удару?

- Припускати можна все, що завгодно. Але потрібно ще бути до цього готовим. Я був готовий, і все вдало склалося.

- Гравці «Шахтаря» діяли сьогодні доволі брутально. Вам не здалося, що арбітр мав когось вилучати?

- Я не побачив у цій грі жодного моменту, в якому хоч один із футболістів міг отримати червону картку. Так, гра була принциповою, жорсткою, але це завжди характерно для таких зустрічей. Я вважаю, що якраз сьогодні команди діяли більш-менш коректно стосовно один одного.

- Наставник «Шахтаря» Мирча Луческу вже вдруге поводиться нестримано, і його виганяють із поля. Це емоції, чи невміння програвати?

- Гадаю, містер Луческу чудово розуміє і знає, що він робить. Колись у своєму інтерв’ю він сказав, що намагається викликати негативні емоції, перемкнути на себе весь негатив, щоб його підопічні спокійно грали на футбольному полі. Я чудово пам’ятаю це інтерв’ю. Гадаю, що Луческу далеко не безглузда людина, яка при цьому довго керує командою і досягає з нею хороших результатів. Тому з мого боку було б просто некоректно сказати щось інше на його адресу. Я чудово розумію, що він робить. Він працює для блага своєї команди. А як саме він чинить – це залежить від його принципів та поглядів на життя.

- Відчували підтримку трибун?

- Так. Величезне дякую всім, хто прийшов на стадіон нас підтримати, незважаючи на зливу, яка пішла перед матчем. Нам потрібна була ця підтримка. І я гадаю, що люди, які прийшли на стадіон, отримали величезне емоційне задоволення.

- Після попереднього матчу ви сказали, що «Шахтар» у будь-якому випадку стане чемпіоном. Після сьогоднішньої перемоги не змінили своєї думки?

- Я не знаю, що має статися, щоб «Шахтар» не став чемпіоном. Сказав би, але це буде злий жарт. Тому втримаюся.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер